Diari Més

Colau ja ha decidit què votarà l'1 d'octubre

Ho ha detallat en declaracions a TV3

Ada Colau.

Colau ja ha decidit què votarà l'1 d'octubreACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ada Colau ha decidit. No ho ha afirmat rotundament, però sí ha deixat entreveure que l'únic que no votarà és «sí» i «no». O sigui, que només li queden dues opcions, segons ha detallat a TV3.

L'alcaldessa de Barcelona ha detallat que «em puc plantejar votar en blanc, o em puc plantejar votar nul. No m'identifico ni amb el no, que s'identifica actualment amb el PP, ni amb el , perquè és una via unilateral que tampoc comparteixo». Colau ha apuntat que aposta per una «sortida negociada» amb els màxims interlocutors espanyols i europeus.

«Ha de ser reconegut pel conjunt dels catalans i que tingui interlocutors que li donin efectivitat. Si no en té estàs fent un acte gratuït i pot ser fins i tot perjudicial , perquè podria obrir la porta a encara més acció repressiva», ha argumentat Colau sobre el referèndum. Segons l'alcaldessa, la mobilització de diumenge, que confia que serà massiva i pacífica, ha de servir de «palanca» per reconduir la negociació política entre Catalunya i Estat. Tot i el PP, ha considerat que el debat sobre el dret a decidir a Espanya està avançant.

L'alcaldessa ha opinat que «un dels errors que s'han comès des de Catalunya és presentar com a «senzilla una cosa molt complexa», però en tot cas ha considerat que cal ser positius i veure que «totes les mobilitzacions dels darrers anys han donat fruits». Ha recordat que el PP ja no té ara majoria absoluta, que hi ha una força a l'Estat que defensa el referèndum i que hi ha una idea d'estat plurinacional que fa uns anys era «implantejable». «S'ha avançat, no tan ràpid com voldríem, però hem de posar en valor que el debat està avançant», ha sentenciat.

tracking