Diari Més

El Síndic investiga la mort d'un jove a Manresa per una peritonitis després d'acudir quatre cops a Urgències

Demana al Departament de Salut aclarir les informacions sobre el cas

L'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa.

Mor un jove de 20 anys de peritonitis a l'Hospital de Manresa després d'acudir quatre cops al metgeACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Síndic de Greuges ha demanat informació al Departament de Salut per aclarir les notícies que han aparegut a diversos mitjans de comunicació on s'apunten «possibles irregularitats» en l'assistència d'un pacient de 20 anys que va morir el 25 de setembre a l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa a causa d'una peritonitis aguda. Segons informa el Síndic a través d'un comunicat, aquest ens vol investigar els fets, atès que la família ha denunciat als mitjans que el jove va acudir fins a quatre cops als serveis d'urgències de referència del seu domicili a Sant Salvador de Guardiola». En concret, el jove es va visitar en dues ocasions al CAP de Sant Salvador i dues més a l'Hospital de Manresa. El Síndic recorda que l'agost del 2016 ja va actuar d'ofici arran de la mort d'un jove a Igualada per una peritonitis.

El Síndic de Greuges explica en el comunicat que el jove, segons el relat de la família, es queixava d'un fort dolor abdominal en les quatre visites que va fer a urgències i va ser diagnosticat «primer amb gastroenteritis i després amb restrenyiment». De fet, l'ACN ha tingut accés als informes mèdics on es pot llegir el diagnòstic dels metges de gastroenteritis i restrenyiment.

D'altra banda, el Síndic recorda que l'agost del 2016 ja va actuar d'ofici arran de la mort d'un jove d'Igualada que va morir a causa d'una peritonitis després d'acudir diversos cops a urgències de l'Hospital de la capital de l'Anoia amb forts dolors abdominals. El Síndic assegura que «en aquell cas, en què es van constatar diversos errors en l'assistència al pacient, el Síndic va suggerir al Departament de Salut que iniciés d'ofici una reclamació de responsabilitat patrimonial». A més, també expliquen que van sol·licitar a Salut que els «enviés informació sobre les mesures concretes de millora implantades al centre hospitalari implicat»

tracking