Diari Més

Hisenda també ha bloquejat els comptes de la Coordinadora de Colles Castelleres

La CCCC és una entitat federativa privada i sense cap vincle orgànic amb la Generalitat

Imatge d'arxiu d'una reunió de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya

Crisi a la Coordinadora de Colles: la Jove de Tarragona dimiteix de la presidènciaTwitter

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) ha denunciat aquest dimarts el bloqueig dels seus comptes corrents bancaris per ordre del ministeri d'Hisenda, en el marc de les mesures adoptades pel govern espanyol per tal d'impedir la celebració del referèndum d'autodeterminació de l'1-O.

La CCCC té els seus comptes bloquejats des del passat dia 20 de setembre i segons assenyalen en un comunicat fet públic avui, a la pràctica suposa que qualsevol pagament que vulgui efectuar ha de ser supervisat i aprovat pel ministeri. «Aquest bloqueig s'ha produït sense cap mena d'explicació per part del ministeri», apunten des de la coordinadora.

La CCCC considera «injustificable» la situació i argumenta que és una entitat de tipus federatiu, privada i sense ànim de lucre, «com ho són totes les entitats que en formen part, i sense cap relació orgànica amb la Generalitat de Catalunya». La CCCC ha demanat explicacions tant a les entitats bancàries com al mateix ministeri d'Hisenda.

Segons que han pogut comprovar des de la coordinadora, el NIF de la CCCC apareix en el llistat d'entitats afectades per les mesures adoptades en l'Acord CDGAE de 15 de setembre, «però atribuït al Consorci del Museu Casteller de Catalunya, del qual forma part la CCCC juntament amb l'ajuntament de Valls, la Diputació de Tarragona i la Generalitat de Catalunya». La Coordinadora ha demanat al ministeri d'Hisenda que s'aixequi el bloqueig dels comptes.

«Més enllà del nostre cas concret, la CCCC vol mostrar el seu rebuig radical a la mesura d'intervenir els comptes de la Generalitat de Catalunya i dels organismes que hi estan vinculats», conclou el comunicat.

tracking