Diari Més

Els bombers de Barcelona s'ofereixen com a «cordó de seguretat» per a mobilitzacions pacífiques

L'assemblea ha decidit mantenir els missatges de suport a la democràcia i els drets fonamentals als parcs i vehicles i acudir a les manifestacions identificats com a bombers

Imatge d'arxiu dels Bombers de Barcelona.

Els bombers de Barcelona s'ofereixen com a «cordó de seguretat» per a mobilitzacions pacífiquesBombers de Barcelona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'assemblea de Bombers de l'Ajuntament de Barcelona ha decidit aquest dimarts oferir-se com a «cordó de seguretat» en els «actes» de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) «per tal de garantir el desenvolupament pacífic» i sempre que l'entitat els requereixi. A més, acudiran a manifestacions i concentracions «unitàries» identificats com a «bombers».

Després de diverses votacions dels assistents i del personal de guàrdia, l'assemblea ha explicat, a través del compte de Twitter del sindicat de bombers de Barcelona de CCOO, que mantindran missatges de suport a la «democràcia» i als «drets fonamentals» tant en parcs com en vehicles.

Això suposa contravenir l'ordre de servei on «es limiten els drets d'expressió i manifestació» dels membres del cos, que serà impugnada judicialment. En previsió de futures sancions al col·lectiu, s'insta la Plataforma de Bombers de Barcelona a gestionar la caixa de resistència. A més, redactaran un manifest «contra els atacs als drets fonamentals duts a terme els darrers dies».

Si les concentracions a les quals acudeixen són específiques de bombers, aquests aniran uniformats com a bombers de Barcelona.

tracking