Diari Més

Trapero planta Pérez de los Cobos i no assisteix a la reunió sobre l'1-O

El Major dels Mossos delega en el seu número 2 l'assistència a la convocatòria feta pel coronel de la Guàrdia Civil

Imatge d'arxiu de Josep Lluís Trapero arribant a la Fiscalia Superior de Catalunya elpassat 12 de setembre.

Trapero planta Pérez de los Cobos i no assisteix a la reunió sobre l'1-OACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El número dos dels Mossos i comissari general de coordinació territorial, Ferran López, assisteix a la primera reunió convocada pel coronel de la Guàrdia Civil, Diego Pérez de los Cobos, des que va ser designat director de l'operatiu policial contra l'1-O. El major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, ha delegat en ell la seva presència. A la reunió també hi participen el responsable de la Guàrdia Civil a Catalunya, Ángel Gozalo, i el cap de la policia espanyola a Catalunya, Sebastián Trapote. La reunió començava a les 18 hores a la seu de la delegació del govern espanyol a Catalunya i és la primera des que el director del gabinet de coordinació i estudis de la Secretaria d'Estat de Seguretat i coronel de la Guàrdia Civil, Diego Pérez de los Cobos, ha estat designat per fiscalia per dirigir els diferents cossos policials amb l'objectiu d'impedir l'1-O. Aquest dissabte, tant el conseller de l'Interior, Joaquim Forn, com el major dels Mossos van deixar clar que no accepten aquesta ordre del fiscal superior de Catalunya, José María Romero de Tejada.

Aquest passat dissabte, en una reunió a la fiscalia, Romero de Tejada va encarregar la coordinació dels diferents cossos policials, inclosos els Mossos, a la Secretaria d'Estat de Seguretat. I més concretament a Pérez de los Cobos, en aplicació de l'article 38.2 de la llei de forces i cossos de seguretat del 1986.

El conseller Forn va pronunciar una declaració institucional en què va deixar clar que «no accepta que, sota el paraigua de la coordinació, es pretengui dirigir el cos». Poc després, Trapero va traslladar als agents dels Mossos que no comparteix que una part de l'activitat de la policia catalana sigui «ordenada i tutelada» per un òrgan que depèn del Ministeri de l'Interior. En la nota, però, Trapero considerava que la instrucció per «impedir el referèndum il·legal» de l'1 d'octubre «en cap cas suposa la intervenció dels Mossos d'Esquadra per part de l'Estat», i remarcava que el cos «seguirà mantenint les competències que li són pròpies».

tracking