Diari Més

El Ministeri d'Interior es fa amb el control dels Mossos d'Esquadra

Tot i així, el Ministeri nega que es retirin les competències dels cossos de seguretat catalans

Dos agents dels Mossos d'Esquadra durant la concentració a la seu provincial de Tarragona de la Fiscalia.

El Ministeri d'Interior es fa amb el control dels Mossos d'EsquadraACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ministeri de l'Interior ha assumit la coordinació de les forces de seguretat a Catalunya per impedir la celebració del referèndum, la qual cosa no suposa que es retiri competència alguna als Mossos d'Esquadra, han informat a Efe fonts ministerials.

Així ho ha sol·licitat el fiscal a la llum dels esdeveniments d'aquesta setmana i després que Interior comuniqués per carta al conseller d'aquest departament de la Generalitat, Joaquim Forn, l'enviament a Catalunya d'unitats de Policia Nacional i Guàrdia Civil per recolzar els Mossos d'Esquadra en el manteniment de l'ordre públic.

Segons ha transmès el fiscal cap del Tribunal Superior de Catalunya als responsables de Guàrdia Civil, Policia Nacional i Mossos, la coordinació ha estat encarregada a la Secretaria d'Estat de Seguretat.

Això no suposa, insisteixen les fonts, retirar cap competència a la policia autonòmica catalana. En l'essencial, agreguen, el mecanisme de coordinació acordat és el mateix pel qual als mossos se'ls va encomanar les actuacions posteriors a l'atemptat de Barcelona i Cambrils.

Les fonts recorden que la llei orgànica de forces de seguretat de l'Estat de 1986 contempla en el seu article 38.2 la intervenció de Policia i Guàrdia en el manteniment de l'ordre públic en suport dels Mossos, com així Interior ho ha comunicat per carta a les autoritats catalans per justificar l'enviament a Catalunya d'unitats de Policia Nacional i Guàrdia Civil.

L'exercici d'aquesta funció correspon amb caràcter prioritari als Mossos però, segons recull la citada llei, sense perjudici de la intervenció de Policia i Guàrdia Civil quan, «bé a requeriment de les Autoritats de la Comunitat Autònoma, o bé per decisió pròpia, ho estimin necessari les Autoritats estatals competents».

tracking