Diari Més

Fonts de la defensa dels detinguts denuncien irregularitats a l'operatiu d'aquest dimecres

Asseguren que no s'ha enviat encara a l'Audiència el recurs contra el secret de sumari que van presentar el juliol

La caserna de la Guàrdia Civil de Travessera de Gràcia, on hi ha una part dels detinguts

Fonts de la defensa dels detinguts denuncien irregularitats a l'operatiu d'aquest dimecresPere Francesch

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fonts de la defensa dels detinguts aquest dimecres en la macrooperació Anubis han denunciat irregularitats durant l'operatiu. Han denunciat, així, que es van endur dispositius i contrasenyes sense presència d'advocats durant els escorcolls, parlen d'omissió d'informació i asseguren que no s'ha enviat encara a l'Audiència el recurs que van presentar al juliol contra el secret de sumari de la causa, que va arrencar amb les afirmacions de l'exjutge Vidal i que investiga el jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona. Les mateixes fonts, que veuen en tot el cas una estratègia de dilació per evitar l'1-O, asseguren també que encara no saben exactament qui ha ordenat les detencions.

També han afirmat que desconeixen on són ara amb exactitud els detinguts, repartits entre la caserna de la Guàrdia Civil a Travessera de Gràcia i la de Sant Andreu de la Barca.

En aquest context d'omissió d'informació que denuncien, fonts de la defensa han assegurat que la Guàrdia Civil no va comunicar les detencions al col·legi d'advocats i que alguns lletrats van trigar a localitzar els seus clients. Consideren que aquesta desinformació s'emmarca en una suspensió de les garanties procedimentals i hi veuen vulneració de drets.

Així, asseguren també que per exemple es van produir escorcolls sense presència d'advocats i que es van facilitar contrasenyes de d'ordinadors i mòbils en aquest mateix context. També veuen com una suspensió de drets que no s'hagin resolt encara tots els 'habeas corpus' que van sol·licitar dimecres els advocats.

Amb la mirada posada a divendres per passar a la disposició judicial, aquestes mateixes fonts veuen al darrere de tot el cas una estratègia política de dilació per aturar l'1-O.

tracking