Diari Més

Diada 11 de Setembre

Barcelona llueix un signe positiu a favor de la democràcia i la llibertat

Les quatre lones que parteixen des de les puntes de la creu ja han començat a desplaçar-se per sobre de la gent

Imatge aèria del Passeig de Gràcia amb una estelada al centre de l'ANC.

Barcelona llueix un signe positiu a favor de la democràcia i la llibertatACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La manifestació de la 'Diada del Sí' organitzada per Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural ha omplert a vessar el Passeig de Gràcia i el carrer Aragó de Barcelona. Milers de persones ocupen el centre de la capital catalana des de quarts de quatre, formant un símbol de la suma , entre crits de 'Votarem!'.

Les quatre lones de 16 x 16 metres i 40 quilos de pes cadascuna que parteixen des de les puntes de la creu humana que conforma la manifestació de la 'Diada del Sí', tal com l'ha batejat l'ANC, han començat a desplaçar-se per sobre de la gent a les 17.14 h. Les pancartes gegantines s'han desplegat a partir de les 17.00 h, després del minut de silenci que s'ha fet en record de les víctimes dels atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils del 27 d'agost passat. L'homenatge a les 16 víctimes mortals dels atacs ha vingut seguit de l'himne dels segadors, interpretat pels integrants de l'Orfeó Català i de milers de manifestants. Després, els membres de l'Orfeó i el grup Els amics de les Arts han interpretat 'Louisiana o els camps de cotó'. Durant la cançó, crits de 'votarem' entre els concentrats.

Les quatre lones, una amb el símbol d'una urna i la inscripció 'Referèndum és democràcia', una altra amb un colom i la inscripció 'Pau i llibertat', i les altres dues amb la paraula 'Sí', han començat a córrer per sobre de la gent a les 17.14 h amb l'objectiu d'arribar al punt central de la cruïlla, entre el Passeig de Gràcia i el carrer Aragó. La creu simbolitza, segons els organitzadors, "un immens signe Més" com a reflex de "totes les oportunitats del nou estat en forma de república que ens espera a les paperetes del referèndum".

La manifestació d'aquest any té dos epicentres, la cruïlla entre el Passeig de Gràcia i el carrer d'Aragó i la Plaça de Catalunya, però s'ha estès fins al carrer de Casanova pel Sud, els Jardinets de Gràcia per l'oest, el Passeig de Sant Joan pel nord i la Plaça de Catalunya per l'est. Els quatre braços es divideixen en 48 trams i cada tram correspon a una comarca.

La idea dels organitzadors és que aquest any també tingui molta presència la samarreta de la Diada. A partir d'aquesta idea, els manifestants s'haurien de posar la samarreta quan passi la lona pel seu lloc, de tal manera que el groc fluorescent que s'ha triat com a color sigui l'estela que acompanyi les pancartes fins al punt de confluència.

El Passeig de Gràcia de Barcelona ple de ciutadans amb motiu de la manifestació de la Diada, l'11 de setembre de 2017

Barcelona llueix un signe positiu a favor de la democràcia i la llibertatACN

tracking