Diari Més

Educació

Les proves de Selectivitat comencen amb normalitat

Un total de 578 estudiants fan els exàmens a Tarragona

Pla general d'una aula on s'estan fent exàmens de selectivitat el 5 de setembre de 2017

Les proves de Selectivitat comencen amb normalitatACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) ha confirmat que les proves d'accés a la universitat (PAU) en la convocatòria extraordinària de setembre han començat avui «amb absoluta normalitat».

Un total de 5.406 estudiants s'han matriculat a Catalunya per fer, entre avui, demà i demà passat, els exàmens de la PAU en la convocatòria extraordinària de setembre.

Els alumnes se sotmeten avui a les proves de Llengua Castellana i Literatura, Llengua Catalana, Economia de l'Empresa, Música i Dibuix Tècnic. Demà dimecres s'examinaran d'Història, Filosofia, Llengua Estrangera, Ciències Naturals i Història de l'Art, mentre que dijous ho faran de Física, Geografia, Dibuix Artístic, Llatí, Matemàtiques, Biologia, Grec i Tecnologia Industrial.

Segons ha informat avui la Secretaria d'Universitats, dels 5.406 inscrits, 4.083 estudiants faran els exàmens a Barcelona, 578 aTarragona, 424 a Girona i 321 a Lleida. Hi haurà 22 tribunals, que estaran ubicats a Barcelona (12), Bellaterra (4), Girona (2), Lleida (2) iTarragona(2).

La major part dels estudiants, 3.952 (un 73 %), es presenta a les proves de la fase general i a algun dels exàmens de la fase específica i 1.454 faran només exàmens de la fase específica (1.023 són estudiants de Batxillerat i 431 de Cicles Formatius de Grau Superior).

D'una altra banda, 3.414 estudiants que es presentin a les PAU de setembre són de matrícula ordinària, 291 es presenten per millorar nota i 190 ho fan després de suspendre en anteriors convocatòries.

Divendres, dia 8, en un únic tribunal ubicat a Barcelona, un total de 584 estudiants realitzaran la prova d'aptitud personal (PAP) per accedir als graus en Educació infantil i primària, d'acord amb la nova estructura d'aquesta prova que ja es va realitzar en la convocatòria de juny. Aquesta nova PAP consisteix en dos exàmens que avaluen, respectivament, la competència comunicativa i de raonament crític i la competència logicomatemàtica dels aspirants.

Els estudiants podran consultar el resultat de les proves a partir del dilluns 18 de setembre en el portal http://accesnet.gencat.cat i, en el moment de la consulta dels resultats podran descarregar-se el document personal acreditatiu de les seves qualificacions dotat amb un codi segur de verificació.

La preinscripció universitària de setembre serà els dies 20 i 21 de setembre.

tracking