Diari Més

Atemptats de Barcelona i Cambrils

Els detinguts pels atemptats passaran a disposició de l'Audiència Nacional aquest dimarts

Fernando Andreu preveu prendre’ls declaració al llarg del matí

El moment en què s'ha emportat el tercer detingut de Ripoll després de l'escorcoll.

Els Mossos s'enduen el tercer detingut de Ripoll enmig de crits dels veïnsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els quatre detinguts a Ripoll i Tortosa pels atemptats del passat dijous a La Rambla de Barcelona i Cambrils, on van ser assassinades 15 persones, passaran aquest dimarts a primera hora a disposició de l’Audiència Nacional. El jutge Fernando Andreu preveu prendre’ls declaració al llarg del matí, segons han confirmat fonts jurídiques, tot i que no se sap si tenen intenció de contestar les preguntes del magistrat, o bé si optaran per restar en silenci. Els quatre detinguts seran traslladats per la Guàrdia Civil en règim d’incomunicació, com han estat fins ara, per evitar que intercanviïn informació durant el trajecte. Arribaran a les dependències de l’Audiència Nacional abans que expiri per als primers dos detinguts el termini màxim de cinc dies de custòdia policial establert per a la detenció en casos de terrorisme.

Els detinguts són Driss Oukabir, de 28 anys, que va ser el primer detingut i germà gran de Moussa Oukabir, abatut a Cambrils; Mohamed Houli Chemal, de 21 anys i arrestat a l’hospital de Tortosa després de ser hospitalitzat per l’explosió d’Alcanar; Mohammed Aalla, de 27 anys, detingut a Ripoll i germà de l’abatut a Cambrils Said Aalla; i Salh El Karib, de 24 anys i detingut a Ripoll.

Els detinguts compareixeran davant el titular del Jutjat d’Instrucció número 4 de l’Audiència Nacional, Fernando Andreu, que va fer-se càrrec de la instrucció el passat dijous després que els Mossos confirmessin al seu jutjat que els fets de La Rambla de Barcelona constituïen un acte de terrorisme, competència de l’Audiència Nacional. També hi serà la Fiscali de l'Audiència Nacional Ana Noé.

Fonts de l’Audiència Nacional apunten a la importància del testimoni que pugui aportar Mohamed Houli Chemal, ferit en l’explosió a la casa d’Alcanar, que és qui pot aportar informació directa sobre els preparatius de l’atemptat.

La Fiscalia espera que els Mossos lliurin l'atestat sobre les investigacions, detencions i registres que han fet des de dijous. Els Mossos xifren en 12 els integrants de la cèl·lula, dels quals cinc haurien mort abatuts a Cambrils. Són Moussa Oukabir, germà petit del detingut Driss Oukabir; Mohamed Hichamy i el seu germà Omar Hichamy; Said Aalla, germà del detingut Mohammed Aalla; i Houssaine Abouyaaqoub.

Resta per confirmar la mort de l’Imam de Ripoll, Abdelbaki Es Satty i de Yousef Aalla a l’explosió d’Alcanar, i es manté desaparegut l’autor de la matança a La Rambla identificat pels Mossos, Younes Abouyaaqoub.

tracking