Diari Més

Societat

Inicien una petició online perquè Catalunya «talli l'aixeta a l'Estat Espanyol»

Engegada des de Móra la Nova i amb prop de 3.500 signatures en dos dies, la petició és una resposta a l’«amenaça» de l’Estat de treure els diners a Catalunya del Fons de Liquiditat Autonòmica si s’utilitza la partida del Referèndum de l’1-O per pagar-lo

La petició ha aconseguit 3.488 signatures en tan sols dos dies.

Inicien una petició online perquè Catalunya «talli l'aixeta a l'Estat Espanyol»Internet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’usuari Marc Blanch, de Móra la Nova, ha iniciat una petició a la plataforma Change.org per tal que Catalunya talli el seu finançament al Govern de Madrid en cas que l’Estat compleixi «l’amenaça» de retirar els diners a Catalunya del Fons de Liquiditat Autonòmica si s’utilitza la partida del Referèndum de l’1-O per pagar-lo. En tan sols dos dies des del seu llançament, la petició online ja ha aconseguit 3.488 signatures, les quals van augmentant a mesura que passen les hores.

Blanch explica en la petició que «aquesta amenaça de l’Estat Espanyol ha estat publicada al BOE i ens posa en perill als catalans tant si som independentistes com si no», ja que el Fons de Liquiditat Autonòmica «permet subvencionar els serveis més bàsics del país, con són les escoles o els hospitals». Segons Blanch, «també estarien en perill els funcionaris de la Generalitat, que deixarien de cobrar una part del que els correspon, o potser es queden sense sou per falta de fons».

Per aquest motiu, amb aquesta petició es demana formalment al President de la Generalitat, Carles Puigdemont, la majoria independentista i al Parlament, «que responguin a l'amenaça de l'Estat, que si la compleixen, des de Catalunya, també els hi tallarem el nostre finançament cap al Govern de Madrid, permetent d'aquesta manera que tots els impostos que generem els catalans, es quedin a Catalunya». L’usuari que l’ha iniciada anima a tothom a signar la petició, ja que «es necessiten moltes adhesions perquè pugui arribar al Parlament».

tracking