Diari Més

Tecnologia mèdica

Una molècula per lluitar contra el càncer, afectada per polítiques empresarials

La farmacèutica Roche ha anunciat que deixarà de desenvolupar 'Ory-1001' de la catalana Oryzon Genomics pel tractament de la leucèmia i altres tipus de càncer

Oficines centrals d'Oryzon Genomics a la localitat de Cornellà del Llobregat.

Una molècula per lluitar contra el càncer, afectada per politiques empresarials

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La companyia tecnològica catalana Oryzon Genomics s'ha enfonsat un 27,46% en el mercat borsari espanyol després que la farmacèutica suïssa Roche hagi anunciat que deixa de desenvolupar la molècula 'Ory-1001', un inhibidor selectiu de LSD1, destinat per al tractament de càncers hematològics i determinats tumors sòlids. Roche ha notificat aquest dimecres a la nit a l'empresa catalana que havia pres la decisió d'aturar el desenvolupament clínic de la molècula 'Ory-1001' per una «repriorització» de la seva cartera de projectes. Aquest anunci, que suposa el retorn dels drets de desenvolupament i comercialització a Oryzon Genòmics, ha fet que la companyia catalana hagi liderat les caigudes dels valors borsaris de la jornada del mercat continu. Oryzon ha assegurat que mantindrà el desenvolupament clínic de la molècula sense que es prevegin retards.

Oryzon Genòmics ha manifestat que aquest entrebanc de Roche no tindrà cap impacte econòmic en els comptes de la companyia ni la necessitat de noves dotacions de provisions. La recuperació dels drets de llicència tampoc suposaran un cost econòmic per a la companyia catalana.

A partir de la decisió de Roche, els drets de desenvolupament i comercialització que es van llicenciar a Roche retornen a Oryzon. Tot i això, Roche encara mantindrà durant els pròxims mesos les activitats que té engegades en fase d'assaig d'escalat de dosis en Fase 1 en pacients de càncer de pulmó de cèl·lula petita, d'acord amb el pla de desenvolupament de la fase clínica.

El conseller delegat d'Oryzon, Carlos Buesa, ha manifestat que la companyia «lamenta aquesta decisió» que respon únicament a una nova planificació de prioritats internes de Roche i no a un comportament clínic negatiu de l'assaig clínic.

Buesa ha subratllat que a partir d'ara la companyia «s'enfocarà en les pròximes setmanes en recuperar la molècula el més aviat possible i en l'anàlisi i en la planificació per seguir en el seu desenvolupament clínic sense que es produeixin endarreriments».

El CEO ha manifestat el seu «convenciment» que la molècula 'Ory-1001' té un gran potencial per al tractament d'una àmplia fracció de tumors «i la companyia està decidida a continuar en el seu desenvolupament».

tracking