Diari Més

Medi Ambient

Un total de 280 balenes s'han deixat veure pel litoral català aquest 2017

El primer albirament es va produir el 27 de febrer des de Tarragona

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Pescadors i científics han estat testimonis de la presència de balenes a les costes del litoral català durant la primavera d’aquest 2017. En total s’han realitzat un total de 200 albiraments i s’han observat almenys 280 animals, ja que hi ha cops que en un mateix albirament es pot observar més d’una balena. A més, una mateixa balena també pot ser vista diverses vegades durant la temporada.

Aquestes dades es desprenen dels resultats del Projecte Rorqual 2017, dut a terme per l’Associació EDMAKTUB, una investigació sobre el rorqual comú i les condicions que fan possible la seva presència. L’estudi registra els albiraments de balenes al litoral mediterrani des de Palamós fins a Cambrils. Els llocs on s’han produït els albiraments es poden veure en un mapa elaborat per l’associació.

El primer albirament de balenes es va produir el 27 de febrer des de Tarragona per un pescador. De fet, de tots els albiraments d’aquest 2017, la xarxa de pescadors n’ha presenciat 139 amb un total de 200 balenes vistes. En el Projecte Rorqual hi col·laboren un total de 60 embarcacions de pesca professional de set confraries que cobreixen la franja de la costa entre Palamós i Cambrils. També col·laboren pescadors esportius i altres navegants, que han reportat un total de 10 avisos.

Pel que fa a l’equip científic d’EDMAKTUB, ha presenciat 65 albiraments amb un total de 82 balenes observades. El primer albirament es va produir el 8 de març i el darrer el 21 de maig. La zona d’estudi que recorre el catamarà d’investigació cobreix la franja costera des de Vallcarca fins a Cunit.

El nombre d'albiraments de balenes es duplica aquest 2016

El nombre d'albiraments de balenes es duplica aquest 2016EDMAKTUB

tracking