Diari Més

Política

Ramon Espadaler posa punt i final a Unió

La fallida econòmica del partit polític l’ha portat a la dissolució 80 anys després de la seva fundació

Espadaler, Secretari General d'Unió, en l'últim congrès del partit.

Ramon Espadaler posa punt i final a UnióACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Secretari General del Comitè de Govern d’Unió, Ramon Espadaler, ha anunciat el final del camí del partit polític que, durant molts anys, havia anat de la mà de Convergència. Espadaler s’ha adreçat a la militància mitjançant una carta en la que, en el primer paràgraf, ja anuncia que és «la darrera carta que escric» com a representant d’Unió.

En la mateixa carta explica els motius de la dissolució del partit, motius que no responen a una caducitat dels seus principis fundacionals: «Hem arribat al final del camí per la fallida econòmica a la qual ens ha abocat inexorablement la pèrdua de presència parlamentària». Espadaler explica que, degut a aquesta manca de liquiditat, el partit feia temps que afrontava la situació seguint la llei pertinent.

Tot i la desaparició d’Unió, Espadaler aclareix que «no altera el funcionament dels grups municipals i supramunicipals constituïts arran de les eleccions de maig 2015». Així, els partits locals mantindran el nom d’Unió fins a la fi del mandat el 2019, tot i que els regidors que ho vulguin podran formar grups diferenciats.

Per últim, Espadaler demana perdó a tots aquells que considerin que «la gestió d’aquest procés no s’ha fet amb la celeritat, la perícia o el tacte exigibles», fent-se el màxim responsable. També agraeix la lleialtat de la militància d’Unió i acaba encoratjant-los, malgrat tot, «a continuar defensant els ideals que en el seu dia ens van portar a militar-hi».

tracking