Diari Més

Tribunals

Mas, Ortega i Rigau entren al TSJC després de rebre el suport de desenes de milers de persones

El Govern en ple, exconsellers i diputats els han acompanyat des del Palau de la Generalitat

L'expresident de la Generalitat Artur Mas amb les exconselleres Irene Rigau i Joana Ortega, el 6 de febrer de 2017

Mas, Ortega i Rigau entren al TSJC després de rebre el suport de desenes de milers de personesACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresident de la Generalitat, Artur Mas, i les exconselleres Joana Ortega i Irene Rigau han entrat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) a les 9.26h, gairebé trenta minuts més tard de l’hora que estaven citats. Més de 50.000 persones s’han aplegat davant les portes del tribunal, una concentració organitzada per les entitats sobiranistes, per expressar el seu suport. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, el govern en ple i exconsellers de l’anterior executiu els han acompanyat des del Palau de la Generalitat i han recorregut els carrers del barri del Born enmig d’una gran expectació mediàtica. La comitiva ha fet una aturada al Fossar de les Moreres on han entonat ‘L’Estaca’. Mas, Ortega i Rigau declaren davant el tribunal acusats de desobediència i prevaricació per haver organitzat la consulta del 9-N.

La comitiva institucional ha sortit del Palau de la Generalitat a les 8.21h on s’aplegaven centenars de de persones. Puigdemont s’ha situat al costat de Mas, Ortega i Rigau i just darrere tots els consellers del Govern i exconsellers de l’executiu que va organitzar la consulta del 9 de novembre del 2015: l’exconseller d’Economia Andreu Mas-Colell, l’exconseller de Territori i Sostenibilitat Felip Puig, l’exconseller de Justícia Germà Gordó, l’exconseller de Cultura i actual delegat del Govern a Madrid, Ferran Mascarell, així com l’exconseller de la Presidència Francesc Homs, que també és jutjat pel 9-N al Tribunal Suprem.

Des de la plaça de Sant Jaume ha començat un recorregut que ha durat poc més d’una hora i que ha passat pel carrer Jaume I, Via Laietana, carrer Argenteria i que ha fet una aturada simbòlica al Fossar de les Moreres. Allà s’ha entonat la cançó ‘L’Estaca’ de Lluís Llach. Mas, Ortega i Rigau i el seguici han continuat el recorregut passant pel Born Centre Cultural, el carrer Comerç fins arribar al Passeig Lluís Companys.

Allà els han rebut els líders de les entitats sobiranistes que han organitzat la concentració davant del TSJC: el president de l’ANC, Jordi Sánchez; el president d’Òmnium, Jordi Cuixart; i la presidenta de l’AMI, Neus Lloberas. Al final del recorregut, uns 500 càrrecs electes s’han sumat a la comitiva. Finalment, el president Puigdemont els ha acompanyat fins a les portes del TSJC, en canvi els consellers de l’Interior, Jordi Jané, i el de Justícia, Carles Mundó, han abandonat una mica abans la comitiva.

Durant el recorregut, Mas ha declarat a TV3 que es tracta d’una causa que va més enllà de Catalunya i de les seves fronteres, perquè és una qüestió de democràcia. «Avui es jutja la voluntat d’un poble de decidir. No és un tema d’independència sí o no, sinó de l’arrel democràtica d’un país», ha afegit.

Precisament el concepte ‘democràcia’ ha estat molt present a la concentració que ha omplert de gom a gom el Passeig Lluís Companys. Just davant de l’Arc del Triomf s’ha instal·lat una pancarta gegant on es llegeix el missatge ‘Love democracy’ i els manifestants porten pancartes amb el lema ‘votar és democràcia’. Just davant les portes del TSJC també s’han col·locat unes lletres gegants amb la paraula democràcia. Les desenes de milers de persones han rebut Mas, Ortega i Rigau amb crits de ‘no esteu sols’, ‘fora la justícia espanyola’ o ‘ni un pas enrere’.

Els expresidents del Parlament Joan Rigol, Ernest Benach i Núria de Gispert també han volgut donar suport als encausats així com diputats del Parlament de JxSí, CUP i CSQP. De l’àmbit dels ‘comuns’ hi han participat el president del grup parlamentari de CSQP al Parlament, Lluís Rabell, el coordinador general d’EUiA, Joan Josep Nuet, l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabaté, i el tinent d’alcaldia de drets de la ciutadania, participació i transparència de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Asens.

Des de dalt les escales del TSJC, Mas, Ortega i Rigau han saludat emocionats els milers de ciutadans. L’expresident s’ha acomiadat amb la mà al pit i aixecant el polze amunt enmig d’un llarg aplaudiment.

Artur Mas, Joana Ortega, Irene Rigau, el president de la Generalitat Carles Puigdemont, i la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, canten Els Segadors al costat del Fossar de les Moreres, de camí cap al TSJC, aquest dilluns 6 de desembre

Mas, Ortega i Rigau entren al TSJC després de rebre el suport de desenes de milers de personesACN

Mas, Ortega i Rigau, durant el recorregut pels carrers de Barcelona camí del TSJC. Imatge del 6 de febrer del 2017.

Mas, Ortega i Rigau entren al TSJC després de rebre el suport de desenes de milers de personesACN

Pla general del Passeig Lluís Companys de Barcelona el 6 de febrer del 2017, primer dia del judici pel 9-N, on desenes de milers de persones han donat suport a Mas, Ortega i Rigau.

Mas, Ortega i Rigau entren al TSJC després de rebre el suport de desenes de milers de personesACN

Imatge de persones concentrades davant l'accés principal del TSJC amb cartells reivindicatius a favor de la democràcia el 6 de febrer del 2017

Mas, Ortega i Rigau entren al TSJC després de rebre el suport de desenes de milers de personesACN

tracking