Diari Més

Energia

L'Aliança contra la Pobresa Energètica vol que la Generalitat sancioni Gas Natural amb un milió d'euros

És la quantitat màxima que fixa la Llei

Volen que se sancioni a Gas Natural.

L'Aliança contra la Pobresa Energètica vol que la Generalitat sancioni Gas Natural amb un milió d'eurosCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La portaveu de l'Aliança contra la Pobresa Energètica, María Campuzano, ha avançat que demanaran a la Generalitat que sancioni Gas Natural amb un milió d'euros, quantitat màxima que fixa la Llei.

En declaracions al Matí de Catalunya Ràdio, Campuzano ha explicat que en la reunió d'aquest divendres a la tarda demanaran al Govern que cal una sanció exemplar per Gas Natural per evitar que el cas de l'àvia de Reus de 81 anys que va morir la matinada de dilluns per un incendi es torni a repetir.

L'Aliança contra la Pobresa Energètica creu que la Generalitat pot qualificar el cas de Reus com una sanció molt greu perquè va tenir la «conseqüència pitjor». A més, també reclamaran a la Generalitat que faci inspeccions d'ofici a totes les companyies que operen a Catalunya i que aquestes s'inicien en el termini màxim d'una setmana.

María Campuzano ha demanat també que la Generalitat faci públic les inspeccions periòdiques que fa a les empreses subministradores de serveis bàsics, que quantifiqui els expedients sancionadors i les multes que s'executen.

A més, també ha explicat que s'han de signar convenis de condonació de deute i revisió de contractes, així com fer més campanyes informatives sobre la Llei de pobresa energètica. «El que no pot passar més és que la gent no conegui que hi ha una llei que la protegeix dels talls», ha assegurat.

tracking