Diari Més

Els Mossos detenen l'alcaldessa de Berga després de penjar l'estelada el 27-S i el 20-D

L'han detingut per presentar-la davant del jutge, ja que es va negar a comparèixer davant la justícia en dues ocasions

Els Mossos detenen l'alcaldessa de Berga després de penjar l'estelada el 27-S i el 20-D

Els Mossos detenen l'alcaldessa de Berga després de penjar l'estelada el 27-S i el 20-DACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos han detingut aquest divendres al matí l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, per portar-la davant del jutge, on no va comparèixer en dues ocasions per penjar l’estelada al balcó de l’Ajuntament durant les jornades electorals del 27 de setembre –dia de les eleccions al Parlament- i del 20 de desembre –eleccions al Congrés-. Per a aquest matí, s’ha convocat una manifestació de protesta a partir de les nou davant dels jutjats contra la detenció de Venturós, que havia de declarar davant del Jutjat d’Instrucció número 1 de Berga els passats 5 d’abril i 17 d’octubre per un presumpte delicte electoral després de fer cas omís als requeriments de la Junta Electoral Central.

Aquest matí, al voltant de les set, dos agents de paisà dels Mossos d’Esquadra s’han personat a casa de l’alcaldessa per detenir-la després que ahir a la nit rebessin una ordre judicial, que no venia motivada, per requerir la presència de Venturós als jutjats. La policia catalana ha intentat que la detenció fos discreta i han donat el temps que necessités a l’alcaldessa per preparar-se o per si havia de fer algunes trucades. A continuació, s’han dirigit directament al jutjat sense passar per la comissaria.

L’alcaldessa haurà de declarar davant el Jutjat d’Instrucció número 1 de Berga, que és qui porta dues causes contra Venturós per un presumpte delicte electoral. El jutjat la va citar en dues ocasions però no es va presentar i per això ara també és investigada per incompareixença.

Segons fonts judicials, en les dues citacions, es va informar a Venturós de les conseqüències que podia comportar la no compareixença davant del magistrat i va ser en la darrera, el 17 d’octubre, quan aleshores el jutge va demanar un informe al fiscal, que va sol·licitar-ne la detenció. Finalment, el jutge dictat l’ordre, que s’ha fet efectiva aquest matí.

Després de no presentar-se el 17 d’octubre en seu judicial, Venturós va assistir al vespre a un acte de suport a la Plaça de Sant Pere i davant de desenes de persones va criticar que actualment s’estava vivint en una «una autèntica ràtzia» contra es ajuntaments catalans com a eina de repressió. «Aquesta és la fórmula amb què l'estat ens vol atemorir, però això ja no és possible», va destacar aleshores, «perquè la sobirania popular està per damunt la legalitat que ja només reconeix una minoria».

La Cup de Reus, Valls i Tarragona convoquen una concentració de suport a Venturós

La CUP de Reus, Valls i Tarragona, conjuntament amb les entitats independentistes de la ciutat, han convocat aquest vespre una concentració de suport a Montse Venturós, alcaldessa de Berga. En el cas de Reus tindrà lloc a la plaça del Mercadal a les 20h; a Valls es farà a les 19h a la plaça del Blat; i a Tarragona a la Plaça de la Font, davant de l’ajuntament, a les 19h.

La CUP demana a la Conselleria d'Interior i als Mossos que «no acatin ordres polítiques injustes»

La Cup s’ha manifestat en un comunicat sobre la detenció de Montse Venturós, que ha qualificat com «una actuació digne dels millors temps de la repressió franquista» que arriba l’endemà de la constitució del «demofòbic i repressiu govern espanyol».

La formació política demana que la Conselleria d’Interior i els Mossos d’Esquadra «no acatin ordres polítiques injustes» i que «tenen a veure amb el desig de llibertat del poble català». Demanen que el conseller els expliqui fins quan seguirà complint «aquestes ordres per més injustes, il·legítimes i il·legals que siguin».

En el comunicat la CUP demana a les institucions que recolzin els càrrecs efectes que decideixin desobeir, ja que la desobediència també és un acte col·lectiu.«Nosaltres escollim fer desobediència, perquè considerem que és l’eina més vàlida que tenim davant de lleis i persecucions judicials injustes contra el procés cap a la independència», ha afirmat la formació, que conclou que «sense desobediència no hi haurà mai independència».

tracking