Diari Més

Medi Ambient

Protecció Civil manté aquest diumenge l'Alerta del Pla Infocat pel risc d'incendis

Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre són algunes de les zones en alerta

El mapa de predicció del perill d'incendi forestal

Protecció Civil manté aquest diumenge l'Alerta del Pla Infocat pel risc d'incendisGeneralitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El risc d'incendis aquest cap de setmana és encara alt i, per aquest motiu, la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat manté aquest diumenge actiu el Pla Infocat en fase d'Alerta. Es demana especial precaució a un total de 16 comarques, amb un risc elevat tot i que no extrem per la combinació de factors com el vent, les altes temperatures, la poca humitat en la vegetació i la mobilitat a les carreteres.

Són, a les comarques gironines, l'Alt Empordà, Baix Empordà i Gironès; a les comarques centrals: Moianes, l'Anoia i Bages. D'altra banda, Garrigues, Noguera, Segarra i Segrià, són les comarques on hi ha més risc a Ponent; l'Alt Penedès, a les comarques de l'àmbit metropolità de Barcelona; Conca de Barberà i Priorat, a les comarques tarragonines, i Baix Ebre, Ribera d'Ebre i la Terra Alta, a les Terres de l'Ebre.

Una de les recomanacions on més s'insisteix és la de no llençar les puntes de cigarreta des d'un vehicle, encara que aquestes puntes semblin apagades. Protecció Civil recorda que una 'burilla' mal apagada pot causar una ignició de la vegetació del marge de la carretera molt fàcilment, fet palès en alguns dels incendis que s'han produït aquest estiu i que molt probablement han estat provocades per aquesta conducta negligent.

Protecció Civil també demana que, en cas de veure una columna de fum en zona de vegetació, cal avisar immediatament al telèfon d’emergències 112 i informar del lloc on es veu la columna o flames per poder situar el punt exacte d'ignició ràpidament. Des de divendres, aquest telèfon ha atès més de 1.300 trucades de veïns que alertaven dels incendis que s'han declarat.

tracking