Diari Més

Consum

Unió de pagesos i JARC- COAG denuncien Casa Ametller per pràctiques il.legals

La causa hauria estat un presumpte incompliment de la normativa en una oferta de fruita i verdura

Unió de pagesos i JARC- COAG denuncien Casa Ametller per pràctiques il.legals

Unió de pagesos i JARC- COAG denuncien Casa Ametller per pràctiques il.legalsOrganitzación agrícola JARC-COAG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unió de Pagesos i JARC-COAG ha presentat una denúncia contra Casa Ametller davant les autoritats de Catalunya per presumpte incompliment de la normativa en una oferta de venda de fruita i verdura. Casa Ametller va anunciar a la premsa durant el 21 i 22 de juliol, la venda de préssecs, síndria i carbassons a 0,25 €/kg, quan els preus freqüents de venda al públic de préssecs a la demarcació de Barcelona, durant la setmana de l’11 al 17 de juliol, han estat de 1,91 €/kg i el preu en origen mínim publicat per Mercolleida d’aquest període no baixa dels 0,30 €/kg sense envasar de la categoria més baixa.

Pel que fa a la síndria, el preu més freqüent de venda al públic a la demarcació de Barcelona és de 1,37 €/kg, d’acord amb la base de dades de preus de venda al públic de productes d’alimentació del Ministeri d’Economia. Ambdues organitzacions agrícoles han denunciat aquesta pràctica comercial de Casa Ametller al Servei d’Ordenació de la Distribució Comercial del Departament d’Empresa i Ocupació per presumpta venda a pèrdues. És a dir, oferir un producte per sota del preu al qual s’ha adquirit.

La venda a pèrdues està prohibida per la Llei d’ordenació del comerç minorista, d’àmbit estatal. Així mateix, els sindicats observen que, presumptament, Casa Ametller també hauria incorregut en un possible incompliment de la Llei de la cadena alimentària, també d’àmbit estatal, i per aquest motiu demanarà a l’Agència d’Informació i Control Alimentaris que ho investigui. Unió de Pagesos considera que Casa Ametller empra les mateixes tècniques de mercadotècnia i màrqueting que la gran distribució en entrar en una guerra de preus amb productes reclam per captar consumidors, en comptes de defensar un model comercial agroalimentari sostenible gràcies a un repartiment just i equitatiu del valor dels aliments entre les diferents baules de la cadena agroalimentària oferint productes de qualitat.
 El sindicat exigeix una vegada més al Govern que extremi el control del compliment de les normatives que regulen les obligacions i els drets del mercat davant aquests abusos il·legals en la resta de la cadena alimentària.

Per a Unió de Pagesos, aquesta és una de les prioritats per aconseguir consolidar la pagesia professional a Catalunya. En la mateixa línia, David Borda, Cap Sectorial de la fruita dolça de JARC-COAG, critica que que el supermercat, que presumeix d’oferir producte de proximitat i qualitat, “utilitzi els pagesos com a eina per enganyar als consumidors”.

tracking