Diari Més

Opinió

La banca és la institució pitjor valorada pels catalans

De les 19 categories enquestades, les universitats se situen al capdamunt de la llista com la més ben considerada

La URV, la quarta universitat espanyola millor valorada pel U-Ranking

La URV, la quarta universitat espanyola millor valorada pel U-RankingAnna Ferran

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La banca, amb una nota de 2,15, és la institució pitjor valorada pels catalans, segons els resultats del Baròmetre del Centre d’Estudis d’Opinió corresponent a la segona onada d’enquestes de 2016. Concretament, la pregunta d’aquesta enquesta fa referència al grau de confiança que li mereixen diferents institucions del país i es demana al ciutadà que valori en una escala del 0 (cap confiança) a 10 (molta confiança).

Per contra, les universitats se situen al capdavant de les 19 institucions valorades amb una puntuació d’un 6,47. L’educació superior, juntament amb la policia catalana (5,58) i els Ajuntaments (5,40), és l´única institució que aconsegueix una puntuació per sobre de 5.

Dins de la forquilla crida especialment l’atenció la confiança que ha assolit la Policia Nacional Espanyola i Guàrdia Civil, on els ciutadans li han atorgat una cinquena posició amb una nota de 4,71. Un esglaó per sobre es troben els Mitjans de comunicació, a qui li falten 6 dècimes per l’aprovat. L’Església Catòlica és una institució que, tenint en compte l’opinió de la ciutadania, tampoc passa pel seu millor moment. I es situa quasi al final de la llista amb tan sols un 2,59.

Si centrem l’atenció en la institució que encapçala el rànquing, cal destacar que aquesta bona valoració ciutadana també es produeix en un context en el qual mentre baixa el rati de població jove d’entre 18 i 24 anys, la matriculació d’estudiants universitaris és la més alta de la història amb una taxa neta del 40% aquest curs 2015-2016. El secretari d’Universitats i Recerca, Arcadi Navarro, ha explicat que “la universitat continua essent la institució que més i millors oportunitats genera pels nostres joves.Com a mostra, sense anar més lluny, l’enquesta de l’INE de la setmana passada, en què Catalunya encapçala amb el 82,5% d’ocupació entre els seus graduats”.

Sistema Universitari i Recerca

Catalunya engloba 12 universitats- 7 públiques, 4 privades i 1 no presencial- que paral·lelament a l'activitat docent –amb més de 240.000 estudiants i una oferta de prop d'un miler de titulacions–, tenen un pes molt important en recerca. Una doble missió reconeguda a nivell internacional en les més prestigioses classificacions que, així mateix destaquen que Catalunya és un país socialment equilibrat amb universitats compactes i de qualitat ja que és el tercer país europeu amb una major proporció d’estudiants matriculats en universitats ben posicionades en els rànquings internacionals.

tracking