Diari Més

Llibertat provisional pel propietari d'Efial mentre l'exalcalde de l'Ametlla resta pres a Mas d'Enric

A hores d'ara, no hi ha constància que Martí estigui en condicions de pagar la fiança de 600.000 euros per eludir la presó provisional

Andreu Martí, exalcalde de l'Ametlla de MAr

Andreu Martí, exalcalde de l'Ametlla de Mar, detingutCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El titular del jutjat d'instrucció número 1 del Vendrell ha rebut aquest divendres la fiança de 150.000 euros exigida al propietari de la consultora Efial, Antonio Martos. El jutge va declarar dijous el seu ingrés a presó de manera provisional després que fos detingut fa tres dies en el marc de la investigació de la peça 6 del cas Torredembarra.La llibertat signada pel jutge es trasllada al partit judicial de la presó i, des de l'oficina corresponent, al centre penitenciari.

D'altra banda, el jutge va decretar presó provisional sota una fiança de 600.000 euros per l'exalcalde de l'Ametlla de Mar, Andreu Martí, que va ser traslladat a última hora de dijous a la presó de Mas d'Enric. A hores d'ara, no hi ha constància que Martí estigui en condicions de pagar la fiança per eludir la presó provisional.

Cas Torredembarra

La peça 6 del cas Torredembarra investiga l'entramat de blanqueig entorn de les contractacions amb Efial. Onzepersones van ser detingudes en l'operació Tèrmyica, set de les quals van passar a disposició judicial al jutjat del Vendrell dijous. El jutge va acordar presó provisional sota fiança per Martos i per Martí, i llibertat provisional per als altres cinc, amb obligació de comparèixer mensualment al jutjat. Les quatre persones que no van ser posades a disposició judicial, que la Guàrdia Civil va deixaren llibertat, seran citades en el moment que el jutge consideri oportú, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Les altrespeces

Pel que fa a les altres peces del cas Torredembarra, hi consta la peça 1, en què s'investiga el lloguer de dos locals per part de l'Ajuntament de Torredembarra i que està pendent d'enviar a l'Audiència després d'haver rebut els escrits de qualificació. Pel que fa a la peça 2, s'investiguen les alteracions en unes oposicions en què estaria implicada la consultora Efial; s'ha dictat auto de procediment abreujat i encara no s'han presentat tots els escrits d'acusació i defensa. Pel que fa a la peça 4, que investiga adjudicacions relacionades amb diverses guinguetes a Torredembarra, es va dictar l'auto de transformació de procediment i estan pendents de rebre els escrits de qualificació. D'altra banda, la peça 7 investiga la comissió del 3% en l'àmbit local i s'investiga per suborn, prevaricació i malversació. La peça 3 –sobre el 3%- està secreta, i també estan secretes les peces 5, 8 i 9, de les quals no es facilita l'objecte d'investigació. A més, es va obrir una altra peça separada amb la primera informació sobre la possible comissió de diversos delictes fiscals. Aquesta peça va deixar de ser com a tal i s'ha convertit en un procediment independent.

tracking