Diari Més

Bloquejats 2,3 milions d'euros que l'exalcalde de l'Ametlla de Mar tenia a Andorra

També s'han trobat dues societats que Martí tenia a Panamà

La Guàrdia Civil traslladant detingut l'enginyer de la Cala Gestió, Jaume Beltran

Efial va percebre 3,5 MEUR de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar cobrant el 5% de cada adjudicacióOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Jutge del Vendrellha bloquejat fins a 2,3 milionsd'eurosque l'exalcaldede l'Ametlla de Mar, Andreu Martí,teniaa Andorra.Aquesta sentencia se sumaa la presóeludibleamb una fiança de 600.000 que va decretar el magistrat, JosepBosch, aquest dijous, en el marc de l'Operació Termyca.

Els 2,3 milionss'han localitzaten trestrams d'ingrés entre el 2006 i el 2008; un altreingrésde 400.000 euros el 2009, i un últim de 800.000 euros que procedien de dues societats de Panamà, propietat també de Martí.

Aquest dijous van tenir lloctotes les declaracions dels detinguts, que van acabar amb dues presonseludibles amb fiança tant per al mateix Martí com per al propietari de la consultora Efial igerent de La Cala Gestió, Antonio Martos. La fiança per a aquestsegon va ser estipulada en 150.000 eruos. A la resta de detinguts que no havien estat posats en llibertat se'ls va decretar llibertat amb càrrecs, amb l'obligació de comparèixer als Jutjats mensualment.

Cas Torredembarra

Tot plegat forma part de la peça separada número 6 del cas Torredembarra, centrada en presumptes irregularitats entre l’administració pública i l’empresa Efial. Dins del cas Torredembarra, instruït pel jutjat número 1 del Vendrell, també hi ha altres peces de les quals la instrucció està gairebé finalitzada. Es tracta de la número 1 que investiga presumptes irregularitats en uns lloguers de l’Ajuntament de Torredembarra; la número 2, que investiga irregularitats entre el Departament de Recursos Humans de Torredembarra i Efial; i la peça 4, que investiga l’adjudicació d’unes guinguetes.

tracking