Diari Més

Presó provisional sota fiança per a l'exalcalde de l'Ametlla de Mar i pel propietari d'Efial

Els cinc detinguts que encara romanien als jutjats han quedat en llibertat però hauran de comparèixer periòdicament a la institució

La premsa ha arribat a la majoria dels ajuntaments que anaven a ser registrats abans que la Guàrdia Civil.

Munté acusa al ministre d'Interior de ser l'autor intel·lectual de l'operacióOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutge del Vendrellha decretatpresó provisional sota fiança de 150.000 euros pel propietari de la consultora Efial i gerent de La Cala Gestió, Antonio Martos, i de 600.000 euros per l’exalcalde de l’Ametlla de Mar, Andreu Martí. La resta de detinguts en el marc de l’operació Tèrmycahan quedaten llibertat provisional amb càrrecs i s’hauran de presentar mensualment davant del jutge. Són l’exalcalde d’Anglès (Selva), Josep Manel Bassols; l’enginyer Jaume Beltran, i els càrrecs d’Efial i l’empresa que la va absorbir, CGI: l’advocat Xavier Xifrà, Lucía Mora i Blas Acosta.

Segonsha explicata la sortida dels jutjats l’advocat de l’exalcalde d’Anglès, Carles Monguilod, Bassols hauria estat detingut en relació a unes anotacions manuscrites del març del 2015, en què hi figurava el nom del llavors alcalde de l’Ametlla de Mar, Andreu Martí, i de l’enginyer municipal de l’Ametlla, Jaume Beltran, al costat del concepte «pagament». Fonts properes a la investigacióhan explicatque aquestes anotacions s’han trobat a l’agenda de Bassols.

Per tot plegat, la investigació assenyala que Josep Manel Bassols, delegat de la constructora Oproler –ja investigada pel cas 3%– hauria pagat una indeterminada quantitat de diners al consistori de l’Ametlla a canvi d’algun benefici. Fonts coneixedores del cas han assenyalatque estaria relacionat amb la comissaria de Mossos de l’Ametlla i del parc de Bon Repòs de la mateixa població, adjudicades a Oproler. Davant del jutge, Bassols hauria explicat el contrari, és a dir, que l’anotació responia a què l’Ajuntament de l’Ametlla tenia retards a l’hora de fer un pagament.

L’advocat ha explicat,també, que l’interrogatori a Bassolsha duratcinc minuts, un temps «que demostra la innecessarietat de tenir-lo tres dies privat de llibertat», segons el lletrat. «No s’ha investigat res més; han preguntat per les anotacions, que s’han pogut explicar fàcilment», ha afegit. A més, ha explicatque demanarà l’arxivament de la causa.

Compte corrent a Andorra

Segons fonts coneixedores del cas, l’exalcalde de l’Ametlla de Mar, Andreu Martí, tindria 2,3 MEUR en un compte corrent a Andorra que a hores d’ara estaria bloquejat per ordre del jutjat del Vendrell. El compte estaria a nom de dues societats de Panamà. A última hora d'aquest dijous s'hadescartatuna dotzena detenció. Malgrat que des de dimarts, fonts de la Guàrdia Civil havien apuntat que quedava pendent d’arrestar un darrer implicat de nacionalitat andorrana, finalment fonts properes a l’operació han negat que la detenció es produeixi. Un cop el jutge ha pres declaració a tots els arrestats, la Fiscalia Anticorrupció hauria demanat l’aixecament del secret de sumari.

Cas Torredembarra

Tot plegat forma part de la peça separada número 6 del cas Torredembarra, centrada en presumptes irregularitats entre l’administració pública i l’empresa Efial. Dins del cas Torredembarra, instruït pel jutjat número 1 del Vendrell, també hi ha altres peces de les quals la instrucció està gairebé finalitzada. Es tracta de la número 1 que investiga presumptes irregularitats en uns lloguers de l’Ajuntament de Torredembarra; la número 2, que investiga irregularitats entre el Departament de Recursos Humans de Torredembarra i Efial; i la peça 4, que investiga l’adjudicació d’unes guinguetes.

tracking