Diari Més

Laboral

Els funcionaris que treballen amb menors hauran de permetre la consulta dels seus antecedents per delictes sexuals

Ho podran fer de manera telemàtica, de manera que no caldrà que se sol·liciti la documentació física

Ho podran fer de manera telemàtica, de manera que no caldrà que se sol·liciti la documentació física

Els funcionaris que treballen amb menors hauran de permetre que es consultin els seus antecedents per delictes sexualsGencat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els funcionarisque treballin amb menorshauran de permetre que la Generalitatconsultiels seus antecedents per delictes sexuals. Per facilitar el tràmit, s'haincorporataquestainformacióal Catàleg de Dades i Documents Electrònics. Així doncs,només caldrà que n’autoritzin la consulta.

L'obligatorietat de presentar aquesta documentació es va fer efectivael passat juliol, amb la Llei26/2015 que requereixel certificat a totes aquelles persones que treballin amb menors de manerahabitual.

Com a conseqüència de la nova legislació, la gerència territorial a Catalunya del Ministeri de Justícia es va congestionar amb centenars de persones que feien cua per obtenir l'aceditació de manera presencial.

La incorporació dels antecedents al Catàleg de Dadespermetrà a la Generalitat gestionar aquests tràmits d’una forma molt més àgil i evitarà desplaçaments a la ciutadania.

El Govern ha calculat que el volum d’empleats públics al servei de l’Administració de la Generalitat de Catalunya amb un perfil laboral que implica el contacte habitual amb menors i que, per tant, està subjecte al requisit d'aportar una certificació negativa del registre central de delinqüents sexuals, és de 78.157 llocs de treballs. Aquestes dades no són fixes i que poden variar en un futur, en funció de la mobilitat i la necessitat interna de personal de cada departament.

tracking