Diari Més

Quins llibres recomanen les personalitats catalanes per Sant Jordi?

Josep Fèlix Ballesteros recomana tres obres, entre les quals es troba 'Tots els carrers de la Part Alta', de Fermí Carré

Quins llibres recomanen les personalitats catalanes per aquest Sant Jordi?

Quins llibres recomanen les personalitats catalanes per aquest Sant Jordi?ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 700 aniversari de la mort de Ramon Llull ha inspirat diverses personalitats del país a rellegir la seva obra amb motiu de Sant Jordi. El recull de contes de l'escriptora Empar Moliner, 'Tot això ho faig perquè tinc molta por' (Proa) també ha aconseguit seduir aquesta diadamoltes personalitats, mentre que d'altreses decanten per l'obra 'Educar millor. Onze converses per acompanyar famílies i mestres' (Ara Arcàdia) de Carles Capdevila. La recomanació literària per Sant Jordidel’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, es un conjunt de tres obres. Per una banda,'Tots els carrers de la Part Alta' (Arola Editors) de Fermí Carré. Tambérecomana'La resistència íntima' (Quaderns Crema) del filòsof Josep Maria Esquirol, i 'El sofà dels mentiders' (Silva Editorial) de Jorge Pérez de la Torre.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, opta per l'assaig sobre política 'L'art de callar' (Edicions de la Ela Geminada) d'Abbé Dinouart i 'Blat' (Empúries), la primera novel·la de Josep Maria Pagès, mereixedora del 35è Premi de Novel·la Curta Just M. Casero.La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, recomana amb motiu de Sant Jordi el llibre sobre la vida de Neus Català ‘Un cel de plom' (Amsterdam), escrita per Carme Martí.'Res no és perfecte a Hawaii' de Màrius Serra és el llibre que recomana el vicepresident i conseller d'Economia i Hisenda, Oriol Junqueras. La consellera de la Presidència, Neus Munté, es decantarà aquesta diada per dos llibres. D'una banda, en català opta per la nova edició amb material inèdit de 'La plaça del Diamant' (Club Editor) de Mercè Rodoreda mentre que en castellà escull 'Blitz' (Anagrama) de David Trueba.

El conseller de Cultura, Santi Vila, comprarà aquest Sant Jordi 'El llibre de les bèsties' de Ramon Llull en l'edició del 2015 de Proa que incorpora il·lustracions de Perico Pastor. També recomana el clàssic 'Solitud' de Víctor Català. La novel·la 'Jardí a l'obaga' (Proa) de Blanca Busquets i 'Anar de debò' (Rosa dels Vents) de l'historiador Borja de Riquer és la proposta per la diada de Raül Romeva, conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència.

El conseller de Salut, Antoni Comín, comprarà 'Postcapitalismo. Hacia un nuevo futuro' (Paidós) de Paul Mason; mentre que el conseller d'Interior, Jordi Jané, opta per 'En la piel de una yihadista' (Debate) d'Anna Erelle, pseudònim d'una reportera francesa que va mantenir una relació amb el cap d'una brigada jihadista sota una identitat falsa.

El llibre que comprarà la consellera d'Ensenyament, la reusencaMeritxell Ruiz, és 'L'home a la recerca de sentit' (Edicions 62) de Victor E. Frankl.

Els líders de partits, entre la ficció i la no ficció

El president de CDC i expresident de la Generalitat, Artur Mas, recomana ‘Capitans de comerç’ (Mobil Books) de Joan Safont, el segon llibre de la sèrie 'Capitans'. També es decanta per l'edició commemorativa amb motiu del 700 aniversari de la mort de Ramon Llull ‘El llibre de les bèsties’.La cap de l'oposició i líder de C's al Parlament, Inés Arrimadas, recomana 'Recuperar el futuro: doce propuestas que cambiarán España' (Península), una obra del diputat i portaveu d'Economia del partit taronja al Congrés, Toni Roldán, i de Luis Garicano, el catedràtic que va esbossar el programa econòmic de la formació.El president del grup parlamentari socialista, Miquel Iceta, comprarà ‘La primavera de Munich’ (Tusquets) de Jordi Amat. La novel·la negra sobre la lluita contra el narcotràfic a Mèxic 'Cartel', de Don Winslow, és l'opció del president del grup parlamentari del PPC, Xavier García Albiol.Per la seva banda, la portaveu del grup parlamentari de la CUP, Anna Gabriel, optarà per 'La claveguera marró' (Tigre de Paper), un llibre del periodista Roger Suso que repassa la història de la violència d'extrema dreta a Alemanya, des de la Segona Guerra mundial fins a l'actualitat.

Els assajos, majoritaris entre els líders econòmics

El secretari general de la UGT a l'Estat i exsecretari general de la UGT a Catalunya, Josep Maria Álvarez, escull l'obra 'Los besos en el pan' (Tusquets) d'Almudena Grandes, mentre que 'El petit príncep' (Empúries) d’Antoine de Saint-Exupéry és l'elecció del secretari general de la UGT a Catalunya, Camil Ros. De la seva banda, el secretari general de CCOO a Catalunya, Joan Carles Gallego, recomana per la diada 'Antoni Farrés. Quan els obrers van assaltar l'Ajuntament' (Angle Editorial) de Jordi Serrano i Xavier Domènech

tracking