Diari Més

Educació

Demà arriba la Prova Cangur per a més de 95.000 alumnes catalans

És una prova de resolució de problemes matemàtics amb l’objectiu d’estimular i motivar l’aprenentatge de les matemàtiques entre l’alumnat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 95.243 alumnesde 1.022 centres educatius d’arreu del país participaran aquest dijous a la Prova Cangur, de resolució de problemes matemàtics. Les proves tindran lloc a diferents seus del territori, i s’estableixen diferents categories en funció de les edats dels alumnes participants:

· 5è i 6è de primària: 26.202 alumnes provinents de 427 centres

· 1r, 2n i 3r d'ESO: 50.489 alumnes de 606 centres

· 4t 'dESO, cicles formatius i batxillerat: 18.976 alumnes de 672 centres

La convocatòria consisteix en una prova d’entre 20 i 30 reptes matemàtics –en funció de l’edat-, de dificultat creixent i de resposta tancada, amb cinc opcions per a cada problema. Els enunciats els prepara l'associació Le Kangourou sans Frontières en una reunió internacional, que enguany s’ha dut a terme a Suècia i que engloba més de 40 països. A partir d’aquí, els diferents països tradueixen els enunciats per al seu territori i es realitza la prova en un mateix dia per a tots els alumnes.

La prova Cangur és un concurs organitzat per la Societat Catalana de Matemàtiques -que forma part de l’Institut d’Estudis Catalans- amb la col·laboració del Departament d’Ensenyament amb l’objectiu d’estimular i motivar l’aprenentatge de les matemàtiques a través de problemes, plantejats com una diversió intel·ligent i eficaç. També es vol contribuir així a la popularització de les matemàtiques entre els alumnes.

Els premis Cangur van néixer a Catalunya l’any 1996 per als territoris de parla catalana, seguint l’exemple de Kangorou, un joc de Matemàtiques creat el 1991 a França que s’inspirava en el model del concurs nacional d'Austràlia (d'aquí el seu nom). Aquest model francès s'ha propagat a través de l'Associació Cangur sense Fronteres (Kangourou Sans Frontières), creada el 1995, i actualment s’ha estès a 49 països i reuneix més de 6 milions d’alumnes inscrits, segons dades de la mateixa organització.

tracking