Diari Més

INFRAESTRUCTURES

El Govern català crearà una 'Taula Estratègica del Corredor del Mediterrani'

Ho ha anunciat en el decurs de la sessió de control del Parlament

El Govern català crearà una 'Taula Estratègica del Corredor del Mediterrani'

El Govern català crearà una 'Taula Estratègica del Corredor del Mediterrani'ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha refermat aquest matí, en el decurs de la sessió de control del Parlament de Catalunya, «l’absoluta i total prioritat», per part del Govern, «del Corredor Mediterrani, perquè és un eix de cohesió social, de creació de riquesa i de creació d’oportunitats» per al país. Per això, ha deixat clar que «no només no abaixarem el nivell de reivindicació i d’exigència a l’Administració espanyola dels compliments inexcusables per als ciutadans de Catalunya i d’aquesta part d’Europa, sinó que hem passat encara més a l’acció”», i en aquest sentit ha anunciat la creació, les properes setmanes, d’una «Taula estratègica del Corredor Mediterrani, a la qual es convocaran les administracions i els agents econòmics i socials».

El cap de l’Executiu ha explicat que el proper dilluns el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, es reunirà amb la responsable d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Govern de la Generalitat Valenciana, María José Salvador, «perquè comencem ja a teixir aquestes aliances imprescindibles perquè el Corredor Mediterrani vagi prosperant».

El president ha subratllat que «ens sentim, no sols del tot perquè hi ha notícies positives des del País Valencià i les Illes Balears en aquest sentit, però sí sols en relació amb l’Estat espanyol en la defensa d’una infraestructura que la UE ha considerat prioritària i que, a més, ha obert grans oportunitats perquè pugui tenir els seu desenvolupament, a través del Pla Juncker». Per això, ha advocat perquè aquesta Taula estratègica esdevingui un èxit.

tracking