Diari Més

Eleccions

Què passa si em toca una taula electoral el 23 de juliol i estic de vacances?

Les causes que es poden justificar per evitar ser membre d'una taula es recullen a la Instrucció 6/2011

Un home votant al col·legi electoral de la Tarraco Arena de Tarragona.

Els 44 col·legis electorals de Tarragona obren sense cap incidènciaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després dels mals resultats del PSOE a les eleccions municipals i autonòmiques d'aquest diumenge 28 de maig, el president del Govern i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha convocat eleccions generals per al proper 23 de juliol.

Unes eleccions que se celebraran a ple estiu, en unes dates en què un gran percentatge de la població està de vacances. Però què passa si et toca estar en una taula electoral? Es pot justificar?

Les causes que es poden justificar per evitar ser membre d'una mesa electoral durant una jornada electoral es recullen a la Instrucció 6/2011, de 28 d'abril.

En aquest sentit, el document no recull l'absència per un viatge en les causes personals que poden estar justificades, però sí que inclou com a causa «la concurrència el dia de l'elecció d'esdeveniments familiars d'especial rellevància, que resultin inajornables o en què el ajornament provoqui perjudicis econòmics importants, sempre que l'interessat sigui el protagonista o guardi amb aquest una relació de parentiu fins al segon grau de consanguinitat».

Per tant, un viatge no eximiria de l'obligatorietat de formar part de la mesa electoral, encara que es podria justificar prèviament al·legant un perjudici econòmic si s'hagués reservat i abonat el viatge amb anterioritat. La decisió dependrà de la Junta Electoral Central, per la qual cosa la persona interessada haurà de presentar tota la documentació necessària de la reserva de vacances.

tracking