Diari Més

Aquests són els signes de la insuficiència cardíaca, primera causa d'hospitalització persones grans a Espanya

Sovint és una conseqüència de malalties comunes com la hipertensió

Mal al pit.

Un home amb dolor al pit descobreix que tenia ciment enganxat al corPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les malalties cardiovasculars són actualment la primera causa de mort a Espanya i en el món. Entre elles, ocupa un lloc especial la insuficiència cardíaca, una afecció comuna i molt letal que suposa la primera causa d'hospitalització entre els majors de 65 anys. En total, s'estima que afecta a prop d'un 2% de la població.

Tal com detalla la prestigiosa Clínica Mayo estatunidenca, la insuficiència cardíaca es produeix quan el cor no és capaç de bombar la sang tan eficaçment com hauria de fer-ho. Quan això succeeix, la sang sovint retrocedeix i el líquid pot arribar a acumular-se en els pulmons (edema pulmonar), causant dificultats respiratòries.

Les causes són variades, però inclouen alguns problemes cardiovasculars molt comuns en els adults, com la hipertensió o l'estrenyiment de les artèries coronàries.

D'altra banda, es coneixen factors de risc de la malaltia com ara la diabetis, l'ús d'uns certs medicaments per a la diabetis, el consum d'alcohol i de tabac, l'apnea del son o l'obesitat.

La insuficiència cardíaca pot presentar-se de manera constant (crònica) o de manera sobtada (aguda). Sigui com sigui, els seus símptomes inclouen la falta d'alè (especialment durant l'activitat física), la fatiga i la feblesa, la inflor a les cames, els batecs ràpids o irregulars (taquicàrdia), la tos o lessibilancias, la inflor en l'àrea del ventre, l'augment ràpid de pes, les nàusees, la falta d'apetit, la dificultat per a concentrar-se i el dolor en el pit.

La insuficiència cardíaca requereix tractament i seguiment per a tota la vida. D'una banda, serà necessari atendre la causa subjacent, la qual cosa en uns certs casos pot revertir la insuficiència (el que no eximeix de la necessitat de vigilància). Per un altre, pot ser precisa l'administració de medicaments per a tractar l'afecció o fins i tot la pràctica d'uns certs procediments quirúrgics destinats a millorar la capacitat de bombament del cor.

tracking