Diari Més

Consumir ametlles podria revertir la prediabetis, segons dos estudis

Menjar una petita porció abans de cada àpat pot millorar ràpidament i dràsticament el control glucèmic

Imatge d'arxiu d'ametlles.

Consumir ametlles podria revertir la prediabetis, segons dos estudisEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consum d'ametlles ajuda al control del sucre a la sang i podria revertir la prediabetis o intolerància a la glucosa, van concloure dos nous estudis finançats per l'Almond Board of Califòrnia.

Un dels estudis, el de curt termini, va monitoritzar els resultats de consumir ametlles al llarg de tres dies, mentre que un altre, de llarg termini, es va fer en tres mesos, d'acord amb un comunicat.

En tots dos projectes van participar 60 persones, que van consumir 20 grams d'ametlles, equivalent a un grapat, 30 minuts abans de l'esmorzar, el dinar i el sopar.

«Els resultats dels nostres estudis indiquen que les ametlles podrien ser un diferenciador clau per ajudar a regular els nivells de glucosa a la sang com a part d'una estratègia dietètica», va afirmar Anoop Misra, docent i president del consell del Centre d'Excel·lència Fortis-C -DOC de Diabetis, Malalties Metabòliques i Endocrinologia (Nova Delhi).

La intervenció amb ametlles en l'estudi de tres mesos va presentar resultats innovadors, ja que va revertir la prediabetis, o intolerància a la glucosa, a nivells normals de sucre a la sang en gairebé un quart (23,3 %) de la població que va participar estudi.

Això va ser considerat pels investigadors com el sant grial de la medicina, en ressaltar que un millor control glucèmic per mitjà d'estratègies dietètiques com la inclusió d'ametlles podria ajudar a prevenir el desenvolupament de diabetis.

«Prop del 70% de les persones amb prediabetis desenvoluparan diabetis en algun moment de la seva vida», van advertir els especialistes.

Misra també va destacar que els resultats dels estudis mostren que consumir una petita porció d'ametlles abans de cada àpat pot millorar ràpidament i dràsticament el control glucèmic en persones amb prediabets en només tres dies.

«La composició nutricional de les ametlles de fibra, greixos monoinsaturats, zinc i magnesi ajuda a brindar un millor control glucèmic i a reduir la gana», va explicar.

A més, va considerar que això es posiciona com «una estratègia dietètica prometedora per reduir la progressió de la prediabetis i revertir les persones a una regulació de la glucosa».

D'acord amb l'estudi de tres mesos, consumir un grapat d'ametlles abans de cada àpat, va demostrar la primera reducció estadísticament significativa en el tipus per al grup de tractament quant a pes corporal, índex de massa corporal i circumferència de cintura.

Misra va considerar que les ametlles podrien reduir la velocitat amb què es buida l'estómac, cosa que podria ajudar persones a ingerir menys aliments i calories per promoure el control de pes.

En concloure l'estudi de curt termini, les conclusions van llançar que els indicadors d'hiperglicèmia, com ara glucosa a la sang, insulina sèrica, glucagó i pèptid C van ser menors al grup d'ametlles que al grup de control.

Una porció de 28 grams, d'aproximadament 23 peces d'ametlles, proporciona 4 grams de fibra i 15 nutrients essencials, entre ells 77 mil·ligrams de magnesi, 210 mil·ligrams de potassi i 7,27 mil·ligrams de vitamina E, «la qual cosa les converteix en un snack perfecte i ric en nutrients per a les persones amb intolerància a la glucosa o amb diabetis tipus 2».

tracking