Diari Més

Aquest es el motiu pel qual no hauries d'asseure't amb les cames plegades, segons un expert en anatomia

L'acte té més conseqüències si ets un home

Imatge d'arxiu d'un home assegut.

Aquest es el motiu pel qual no hauries d'asseure't amb les cames plegades, segons un expert en anatomiaPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Encara que és una de les postures més freqüents quan estem asseguts, encreuar les cames podria tenir conseqüències negatives per a la salut, segons un expert en anatomia.

Adam Taylor és professor i director del Centre d'Aprenentatge d'Anatomia Clínica en la Universitat deLancaster(el Regne Unit), i ha escrit un article enTheConversationon explica el motiu.

Taylor explica que les recerques mostren que asseure's amb les cames plegades pot augmentar la desalineació dels malucs, sent una més alta que l'altra.

A més, pot canviar la velocitat a la qual la sang es mou a través dels vasos sanguinis de les extremitats inferiors, la qual cosa pot augmentar el risc de coàguls sanguinis.

D'altra banda, asseure's d'aquesta manera pot causar un augment en la teva pressió arterial a causa de l'acumulació de sang en les venes, i el cor ha de treballar per a contrarestar-lo.

Al mateix temps, això pot augmentar el risc de mal als vasos sanguinis, per la qual cosa quan et prenen la pressió arterial has de tenirels peus recolzats a terra.

«Com més temps i amb major freqüència s'assegui amb les cames plegades, més probable és que experimenti canvis a llarg termini en la longitud dels músculs ien la disposició dels ossos de la pelvis.I a causa de la forma en què el teu esquelet està unit, encreuar les cames també pot causar una desalineació de la columna i les espatlles», diu el professor Taylor.

L'expert també indica que asseure's amb les cames plegades durant molt de temps augmenta laprobabilitat d'escoliosi(alineació anormal de la columna) i altres deformitats.

I si ets home, la cosa empitjora: encreuar les cames pot afectar la qualitat de la teva esperma.

«Estar assegut augmenta la temperatura dels testicles en 2 °C i encreuar les cames pot augmentar la temperatura dels testicles fins a 3,5 °C. I els estudis suggereixen que un augment en la temperatura de l'escrot o dels testicles pot reduir tant el comptatge com la qualitat dels espermatozoides», diu l'expert.

tracking