Diari Més

Societat

Un informe del telèfon de Carcaño podria revelar on es troba el cos de Marta del Castillo

L'empresa encarregada de l'estudi assegura que l'informe ofereix «sucosa informació» sobre els moviments de l'assassí la nit del succés

Miguel Carcaño, el asesino confeso de Marta del Castillo.

Un informe del telèfon de Carcaño podria revelar on es troba el cos de Marta del CastilloEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'empresaLazarusTechnology, encarregada de realitzar el peritatge del telèfon de MiguelCarcaño, condemnat per la mort de Marta del Castillo, ha acabat el treball d'estudi de l'aparell després de dos anys, un estudi que ofereix «sucosa informació» sobre els moviments de l'assassí de la jove la nit del succés.

Així ho ha indicat a EFE el director executiu de l'empresa, Manuel Huertas, que ha dit que l'informe s'ha pogut completar dos anys després de l'inici dels tràmits, i que «amb totes les prudències i a l'espera que ho vegi el jutge», ofereix «informació valuosa perquè, si així es determina, la pugui utilitzar la Policia».

Els primers tràmits per a aquest estudi s'iniciaven el 25 de març de 2021, quan el jutge que investiga el parador del cos de Marta del Castillo consultava a la Policia si era possible clonar el telèfon mòbil de l'autor confés de l'assassinat, MiguelCarcaño, per a determinar on va estar en el moment dels fets, en la nit del 24 al 25 de gener de 2009.

El jutge d'Instrucció número 4 de Sevilla, Álvaro Martín, atenia així una nova petició dels pares de la víctima després que un especialista els informés que existeix una nova tècnica per a reconstruir la geolocalització del terminal que permetria saber amb detall els llocs on va estarCarcaño.

Lazarus, com ha recordat ManuelHuertas, va lliurar un primer informe de 500 pàgines al jutjat, i ara ha conclòs uns treballs que seran lliurats a l'autoritat judicial abans de finals d'aquest mes de març, culminant la labor de cinc persones en un laboratori durant gairebé dos anys seguits.

Un informe que, ha detallat, «es compon de diverses parts, però posa el focus en l'analítica de la informació del mòbil», centrant-se en les ubicacions del dispositiu la nit del succés per sobre dels missatges o trucades telefòniques que va enviar o va rebre, i ara «és la Policia la que podrà usar les dades que conté l'estudi».

La família de Marta va demanar aquesta prova en el marc de la peça separada oberta per a localitzar el cos de la jove, perquè seria diferent de la realitzada l'any 2013, que es va fonamentar en la informació procedent de les antenes repetidores.

LazarusTechnologyha hagut de treballar amb un clon del mòbil deCarcañodesprés de no trobar-se mai el de Marta, realitzat al telèfon amb tecnologia actual que permet obtenir informació emmagatzemada en una targetaSIMdurant dècades, tan sols amb saber el pin de la mateixa o que estigui desbloquejada.

tracking