Diari Més

Successos

Un cranc d'espècie protegida impedeix l'aterratge d'un avió

Segons l'entitat, després d'haver retirat l'animal les operacions van continuar amb regularitat

La presència del crustaci a la pista -del tipus Ucides cordatus- es deu al fet que l'aeroport està al costat d'un manglar i aquesta és època reproductiva dels crancs.

Un cranc d'espècie protegida impedeix l'aterratge d'un avióPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un vol que va partir de Rio de Janeiro cap aVitória, la capital de l'estat brasiler d'EspíritoSanto,va tenir un aterratge frustrat per culpa d'un cranc que era a la pista, van confirmar aquest dimecres fonts aeronàutiques.

Els fets van ocórrer en la nit del dilluns a l'aeroport Eurico de Aguiar Salles, el principal port aeri deVitória. «Bona nit, senyores i senyors passatgers, els parla el comandant. Desafortunadament, el nostre aterratge aVitóriaserà possible. Ho creguin o no,l'avió que va aterrar una mica abans que nosaltres va reportar una quantitat absurda de crancs a la pista», va assegurar, entre riures, el comandant de l'aeronau en el moment dels fets.

Les paraules del capità van ser gravades per un dels passatgers que també va registrar el moment en el qual l'avió comença a allunyar-se de la pista, vídeo que va ser divulgat a les xarxes socials,on van generar tendència per l'insòlit del cas.

Encara que el comandant de l'aeronau va esmentar que es tractava de diversos crancs,la companyia administradora de l'aeroport va confirmar que només es va tractar d'un. «LaZurichAirport al Brasil informa que es va verificar la presència d'un cranc a la pista. Es va activar l'equip de fauna de l'aeroport. Aquest és el procediment estàndard previst en aquests casos», va assenyalar l'operadora de l'aeroport en un comunicat.

D'acord amb l'entitat, pocdesprés d'haver retirat a l'animal les operacions van continuar amb regularitati l'aeronau que havia tingut l'aterratge frustrat va poder posar-se en terra, uns 10 minuts després que el comandant parlés als passatgers.

La presència del crustaci a la pista -del tipusUcidescordatus-es deu al fet quel'aeroport està al costat d'un manglari aquesta és època reproductiva dels crancs. D'acord amb les normes de l'Alcaldia deVitória, durant la temporada de reproducció, que va començar el 22 de març i acabarà el pròxim dia 27,està prohibit capturar, mantenir en captivitat, transportar i comercialitzar aquest tipus de cranc.

tracking