Diari Més

Els efectes beneficiosos del cafè que ajuden a rebaixar la pressió arterial

Un nou estudi demostra que prendre dos o tres tasses de cafè al dia ajuden a rebaixar la presió arterial.

La cafeína no és l'únic component del cafè que afecta al cos humà.

Els efectes beneficiosos de prendre cafè per rebaixar la presió arterialCEDIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les persones que prenen dues o tres tasses de cafè al dia tenen la tensió arterial més baixa que les que beuen només una tassa o cap, segons una recerca realitzada per científics de la Universitat de Bolonya i de l'Hospital Universitari de Bolonya -PoliclínicoSant'*Orsola(Itàlia).

La recerca, publicada en la revista científica «Nutrients», va analitzar l'associació entre el consum de cafè i els paràmetres de pressió arterial perifèrica i central, és a dir, la més pròxima al cor, en una mostra de la població italiana basada en 720 homes i 783 dones.

«Els resultats obtinguts mostren que els qui prenen cafè regularment tenen una pressió arterial significativament més baixa, tant a nivell perifèric com central, que els qui no ho prenen», destacava ArrigoCicero, autor de l'estudi.

«La pressió arterial perifèrica era significativament més baixa en els individus que consumien d'una a tres tasses de cafè al dia que en els quals no bevien cafè. I per primera vegada, també vam poder confirmar aquests efectes respecte a la pressió aòrtica central, la pròxima al cor, on observem un fenomen gairebé idèntic amb valors totalment similars per als bevedors habituals de cafè en comparació amb els no bevedors», resumia.

Finalment, va voler matitzar que la cafeína no és l'únic element del cafè que té un paper actiu dins del cos humà. «La cafeína es sólo uno de los diversos componentes del café y, desde luego, no el único que desempeña un papel activo. De hecho,se han registrado efectos positivos sobre la salud humana incluso entre quienes consumen café descafeinado.Sabemos que la cafeína puede aumentar la tensión arterial, pero otros componentes bioactivos del café parecen contrarrestar este efecto con un resultado final positivo sobre los niveles de tensión arterial».

tracking