Diari Més

Actualitat

El nombre de morts pel terratrèmol a Turquia i Síria supera els 5.200

Les autoritats però, temen una xifra molt més alta.

El nombre de morts pel terratrèmol a Turquia i Síria supera els 5.200Efe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ja són més de 5.200 el nombre de morts provocades pels terratrèmols que aquest dilluns van sacsejar el sud de Turquia i el nord de Síria. Segons els últims balanços emesos per les autoritats locals, Turquia comptabilitza 3.549 difunts i més de 20.000 ferits, mentre que la xifra de víctimes mortals a Síria és de 1.712, sumant les que s'han registrat en zones sota control del govern i en territori rebel.

No obstant això, les mateixes autoritats temen que el balanç final sigui molt pitjor. Entitats com l'Organització Mundial de la Salut (OMS) estimen que la xifra de morts pot arribar a superar els 20.000. Per altra banda, el president turc, Recep Tayyip Erdogan, ha declarat l'estat d'excepció a les zones afectades durant almenys tres mesos. A banda del recompte de víctimes, el govern turc ha informat que s'han esfondrat més de 5.000 edificis al país. A hores d'ara, al voltant de 16.400 equips de salvament locals i estrangers estan duent a terme tasques de rescat per trobar supervivents entre les runes.En aquest sentit, el vicepresident turc, Fuat Oktay, ha detallat aquest dimarts que, només a Turquia, prop de 8.000 persones han pogut ser rescatades des de la matinada de diumenge a dilluns, moment en què es va produir el primer sisme.

Suport per als refugiats

L'Agència de l'ONU pels Refugiats (ACNUR) també ha posat de manifest que els terratrèmols han afectat milers de desplaçats i refugiats sirians que vivien en tendes, refugis precaris i edificis en estat deplorable.

Això, juntament amb els forts temporals que pateix la regió, està agreujant «el patiment»dels supervivents. Des d'ACNUR reclamen «de forma urgent»que es posin a disposició refugis i assistència d'emergència i materials com ara mantes tèrmiques, matalassos i altres elements d'ajuda humanitària bàsica.

«La situació és tràgica», ha declarat el representant de l'associació a Turquia,PhilippeLeclerc, tot fent una crida als diferents governs perquè proporcionin ajuda d'emergència i col·laborin en les tasques de rescat.

tracking