Diari Més

El Govern aprova avui la fi de la mascareta obligatòria als transports

Amb la nova norma tampoc no caldrà portar-la en ortopèdies, òptiques i centres d'audiopròtesis, però sí en farmàcies

Una passatgera validant el seu bitllet de metro a l'estació de Sants de Barcelona.

mobilitat, metro, Barcelona, restriccions, mascareta, transportACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern eliminarà aquest dimarts l'obligatorietat de portar mascareta als transports i establiments sanitaris com òptiques i ortopèdies, encara que caldrà seguir-la fent servir en centres sanitaris i sociosanitaris, en farmàcies i en farmacioles.

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, elevarà a la reunió del Consell de Ministres la reforma del reial decret que regula l'ús de mascareta aprovat l'abril del 2022, amb què Espanya serà l'últim país, després d'Alemanya -que ho va fer la setmana passada-, en posar fi al seu ús obligatori en trens, autobusos, metres, avions i altres transports.

Amb la nova norma tampoc no caldrà portar-la en ortopèdies, òptiques i centres d'audiopròtesis, però sí en farmàcies i farmacioles, encara que també estiguin catalogats com a establiments sanitaris com els tres anteriors.

D'altra banda, continuarà sent obligatòria als centres i serveis sanitaris regulats en un reial decret del 2003 que enumera fins a un centenar, des de centres de salut fins a hospitals -siguin generals, especialitzats, de mitjana o llarga estada-, bancs de teixits, de semen, centres de reconeixement mèdic, clíniques dentals, d'estètica o la consulta del fisioterapeuta, entre d'altres.

Seguirà sent obligatòria a més en residències i resta de centres sociosanitaris per a les persones que hi treballin sempre que estiguin en contacte amb persones residents i per als visitants quan estiguin en zones compartides.

La nova normativa sobre l'ús de mascareta entrarà en vigor quan es publiqui al BOE, cosa que passarà previsiblement demà.

tracking