Diari Més

Aquestes són les malalties que poden provocar que s'esquerdin els llavis

El nom científic de les esquerdes als llavis és queilitis

Imatge d'uns llavis esquerdats.

Aquestes són les malalties que poden provocar que s'esquerdin els llavisEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A l'hivern i tardor, moltes persones sofreixen una certa lesió als llavis en la forma depetites esquerdes doloroses.A aquest problema tècnicament el denominemqueilitis.

La veritat és quesón diverses les causes que poden provocar aquest símptomai les molèsties que normalment porta associades, amb el que pot ser convenient parar esment al mateix a fi de ser capaces de detectar si és possible que es degui a alguna patologia més greu. Fins i tot en el cas en el qual no sigui així, poder identificar l'agent causant pot ser clau per a posar mesures que evitin la condició.

Per què apareixen els llavis esquerdats?

Tal com recull elMSD(Manual deMerck), el principal manual diagnòstic de referència en bona part del món, laqueilitisés en el fons una forma d'inflamació que afecta els llavis i que pot fer que s'esquerdin o esdescameni es tornin vermellosos i/o dolorosos. Quan es produeix específicament a les comissures, rep el nom dequeilitisangular.

La causa més comuna és lairritació per agents externs.Per exemple, poden provocar esquerdament als llavis la radiació solar o unes certes substàncies irritants, si entren en contacte amb la fràgil pell d'aquesta part del cos.

En altres ocasions, laqueilitispot ser provocada per diferents malalties. Així, és comú a les infeccions per uns certs patògens com Staphylococcus aureusoCandida.Unes certes al·lèrgies i problemes denaturalesa immunològicapoden causar aquest símptoma; i, finalment, en uns certs casos pot deure's a algunes mancances nutricionals, per exemple de ferro o de vitamina B2.

Com tractar els llavis esquerdats

L'important, en tot cas, és acudir a consultar amb un metge quan el símptoma es torni persistent o existeixin motius per a sospitar d'una altra patologia(comunament, perquè l'esquerdament dels llavis vingui acompanyat d'altres símptomes).

Mentrestant, i tenint en compte que serà necessari tractar la causa de fons, les molèsties es poden alleujaraplicant vaselinao productes similars sobre la superfície dels llavis. En molts casos, aquest mètode també aconsegueix protegir la pell de diversos agents irritants externs.

tracking