Diari Més

Societat

Alerten d'una onada de SMS fraudulents que es fan passar per Carrefour

L'OSI recomana no fer clic sobre l'enllaç ni respondre el missatge fraudulent i directament eliminar-lo

Imatge d'arxiu d'un supermercat de Carrefour

El producte de bellesa de Carrefour amb el que vol superar a Mercadona i LidlEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Oficina de Seguretat de l'Internauta (OSI) ha alertat d'un nou cas d'smishing en què els ciberdelinqüents envien SMS fent-se passar per Carrefour. Segons expliquen, els estafadors menteixen assegurant que no podran utilitzar la targeta financera PASS al supermercat si no activen un nou sistema disponible.

Tot i que l'OSI no descarta que hi pugui haver més missatges similars, ells n'han detectat tres:

  • Notificacióde Carrefour. Apartir d'ara, no es pot utilitzar la targeta Pass. Necessiteu activar el nou sistema de seguretat web: [URL maliciosa].
  • PassCarrefour Després d'ultima compra no podreu utilitzar la vostra targeta Pass, activa el sistema de seguretat 2022 immediatament [URL maliciosa].
  • CARREFOUR HA INTRODUÏT ELS SEUS IDENTIFICADORS NO VÀLITS GARCIES PER INTENTAR-HODE NOU PER BLOQUEJAR LA SEVA TARGETA PAS [URL maliciosa].
  • [Mi Carrefour] La vostra targeta ha estat bloquejada per ús indegut, la vostra identitat ha de ser verificada [URL maliciosa].

Els usuaris que caiguin a la trampa i cliquin sobre l'enllaç que els SMS faciliten seran redirigits a una web que imita la de Carrefour. Aquesta pàgina té un formulari «l'objectiu del qual és aconseguir dades de caràcter personal i claus bancàries dels usuaris, per tal de fer-ne ús, per cometre un frau financer».

L'OSI recomana no fer clic sobre l'enllaç ni respondre el missatge fraudulent i directament eliminar-lo.

tracking