Diari Més

La migranya augmenta els riscos de complicacions en l'embaràs

Aquesta malaltia també produeix un major risc d'ictus

Imatge d'arxiu d'una dona embarassada.

Embaràs, embarassada, gestant, bebè, nadó, mareISGlobal

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les dones tenen moltes més probabilitats de patir migranyes que els homes, especialment durant la seva edat reproductiva. Curiosament, no obstant això, s'ha estudiat relativament poc sobre com aquesta condició afecta a l'embaràs.

Per això, un nou estudi dut a terme per investigadors delBrighamandWomen'sHospital (els Estats Units) ha analitzat dades de milers de dones, extrets de la base de dades delNurse'sHelathStudyII per a aprofundir en la relació entre les migranyes i les complicacions de l'embaràs.

En un article publicat en el mitjà acadèmicNeurology, els autors d'aquest treball reporten que la migranya diagnosticada abans de l'embaràs es relaciona amb resultats adversos durant l'embaràs incloent alguns com a naixement prematur, hipertensió gestacional i preeclàmpsia, la qual cosa suggereix que la migranya podria constituir un marcador clínic del risc obstètric elevat.

Aquesta relació era més robusta en el cas de les migranyes amb aura, un símptoma característic consistent principalment en una sèrie de distorsions visuals que apareixen abans que comenci el mal de cap típic de la condició.

A més, subratllen, tant la migranya amb aura com les complicacions de l'embaràs es relacionen amb un major risc de patir malaltia coronària oictusisquèmic en les dones, d'acord amb l'evidència prèvia. La biologia subjacent a aquests riscos també podria augmentar les probabilitats de patir complicacions de l'embaràs.

Específicament, l'estudi es basa en les dades de 30.555 embarassos de 19.694 infermeres als Estats Units, i recull aspectes com la migranya diagnosticada (reportada per les pròpies participants) abans de l'embaràs, el fenotip (amb o sense aura) de la migranya i la incidència de complicacions de l'embaràs.

Gràcies a la gran grandària d'aquesta cohort i a la bona disponibilitat de dades en altres factors conductuals i de salut, els investigadors van poder controlar altres variables com l'índex de massa corporal, la hipertensió crònica o el tabaquisme.

D'aquesta manera, els investigadors van poder concloure que la migranya prèvia a l'embaràs s'associava a un risc un 17% major de part prematur; un 28% major d'hipertensió gestacional i un 40% major de preeclàmpsia en comparació amb l'absència de la migranya. Si la condició venia acompanyada d'aura, el risc de preeclàmpsia augmentava encara més.

Encara que l'estudi té algunes limitacions, principalment degudes al fet que les dades eren autoreportades, i no pot il·luminar relacions de causalitat, els autors creuen que l'evidència que proporciona justifica la presa en consideració de la migranya com un marcador clínic de risc que motivi mesures addicionals de vigilància i seguiment durant l'embaràs.

tracking