Diari Més

Un fàrmac millora en assajos clínics la supervivència sense malaltia de pacients amb el càncer de pulmó més comú

Les persones tractades d'aquesta manera van tenir una supervivència als quatre anys del 73%

Imatge d'arxiu d'una operació d'una pacient amb càncer de pulmó.

Un fàrmac millora en assajos clínics la supervivència sense malaltia de pacients amb el càncer de pulmó més comúACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els tractaments contra el càncer estan vivint una autèntica revolució en els últims anys gràcies a enfocaments nous com les immunoteràpies o les teràpies dirigides.

Ara, un assaig clínic dirigit per la Universitat deYalei publicat en el mitjà acadèmicJournalofClinicalOncologyha mostrat el potencial d'un nou fàrmac pertanyent a aquest últim grup, anomenatosimertinib, per a reduir el risc de recurrència i millorar les taxes de supervivència en pacients amb càncer de pulmó de cèl·lules no petites, la forma més comuna d'aquesta neoplàsia.

L'assaig, de fase III i batejat comADAURA, concretament s'enfocava a comprovar l'eficàcia i seguretat del fàrmac en pacients amb càncer pulmonar decèl·lules no petites d'estadisIBaIIAque havien estat tractats prèviament, amb o sense quimioteràpia adjuvant (administrada després d'una intervenció quirúrgica per a extirpar un tumor).

Les noves dades mostren beneficis per als pacients d'aquestes característiques quan prenenosimertinib, incloent-hi unasupervivència sense malaltiamés prolongada que amb placebo, un risc reduït de metàstasis locals o distants, i supervivència sense malaltia del sistema nerviós central millorada.

En general, creuen els autors del treball, «els resultats demostren un nou paradigma sobre la importància d'usar teràpies dirigides contra els tumors dirigits perfactor de creixementepidermaltan aviat com sigui possible en el curs de la malaltia».

L'assaig es va dur a terme sobre 682 pacients amb càncer entre els estadisIBiIIA, als quals aleatòriament se'ls va assignar una dosi de 80 mil·ligrams deosimertinibuna vegada al dia o un placebo. D'aquesta manera, després d'un seguiment posterior, es va comprovar que els pacients que havien rebut el fàrmac van experimentarmenys recurrència o metàstasi.

Més concretament, el grup tractat amb el fàrmac va registrar unasupervivència sense malaltia als quatre anys del 73%, mentre que en el grup amb placebo va ser del 38%. D'altra banda, els autors destaquen la bona tolerància que van mostrar els pacients al tractament.

tracking