Diari Més

Experts xinesos informen de primer cas d'un pacient de 19 anys amb Alzheimer

El jove va començar a patir problemes de memòria als 17 anys i dificultats de concentració als estudis

Imatge d'una ressonància d'un pacient amb Alzheimer

alzheimerEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un equip d'experts de Pequín han informat del «probable» primer cas d'un adolescent de 19 anys amb la malaltia d'Alzheimer i han confirmat que la malaltia no és exclusiva de persones adultes o ancianes. Les seves troballes es van publicar recentment a la revista científica Journal of Alzheimer's Disease.

Segons el grup de científics, del Centre d'Innovació per a Desordres Neurològics d'un hospital pequinès, el jove va començar a patir problemes de memòria als 17 anys i dificultats de concentració als estudis.

Un any més tard ja patia una «pèrdua significativa de memòria recent» que li impedia recordar esdeveniments del dia anterior o on estaven guardades les seves pertinences. La seva capacitat lectora es va veure minvada i les seves reaccions van començar a ser cada cop més lentes, han indicat els experts.

El declivi gradual de la seva memòria es va agreujar fins al punt que no podia recordar si havia menjat o no i, com a resultat del deteriorament de les funcions, el pacient va haver d'abandonar l'escola secundària.

Jia Jianping, que va liderar l'estudi, ha asseverat que no hi havia un historial d'Alzheimer a la família del jove i aquest tampoc tenia problemes genètics o malalties que poguessin ser la causa de la pèrdua de memòria.

Jia va demanar més atenció a la possibilitat que l'Alzheimer es manifesti en persones joves.

tracking