Diari Més

Alimentació

Una dieta sana retarda el deteriorament de la memòria en la gent gran

Els investigadors van analitzar durant 10 anys les dades de 29.000 adults d'almenys 60 anys

Els individus amb una major adherència a la dieta mediterrània tenen un 10% menys risc de mortalitat.

La dieta mediterrània s'associa a una reducció de la mortalitatURV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un estil de vida saludable, en particular una dieta sana, s'associa amb un declivi més lent de la memòria, segons un estudi sobre adults grans a la Xina, publicat a The BMJ.

Fins i tot en el cas dels portadors del gen de l'apolipoproteïna E (APOE), el factor de risc més important de la malaltia d'Alzheimer i altres demències afins, un estil de vida sa ralenteix la pèrdua de memòria.

La memòria disminueix contínuament a mesura que s'envelleix, però les dades dels estudis existents són insuficients per avaluar l'efecte d'un estil de vida saludable sobre la memòria a l'edat madura i, ateses les moltes possibles causes del deteriorament de la memòria, podria ser una combinació de comportaments saludables per aconseguir un efecte òptim.

Els investigadors van analitzar durant 10 anys les dades de 29.000 adults de 60 anys com a mínim amb funció cognitiva normal que formaven part de l'Estudi de Cognició i Envelliment de la Xina.

Després de tenir en compte altres factors sanitaris, econòmics i socials, van descobrir que cada comportament saludable individual s'associava a un deteriorament de la memòria més lent que la mitjana al llarg de 10 anys.

La dieta sana va ser la que va contribuir més a alentir el deteriorament de la memòria, seguida de l'activitat cognitiva i l'exercici físic.

A més, les persones amb estils de vida favorables o mitjans tenien gairebé un 90% i un 30% menys de probabilitats de desenvolupar demència o deteriorament cognitiu lleu que les que duien un estil de vida desfavorable.

Per això, els investigadors afirmen que els resultats aporten proves fefaents que l'observación d'un estil de vida saludable, amb una combinació de conductes positives, s'associa a un menor deteriorament de la memòria, fins i tot en persones genèticament susceptibles de patir-lo.

tracking