Diari Més

Els epidemiòlegs aconsellen mantenir mascareta si es tenen símptomes i les persones vulnerables

El cobreboques deixarà der ser obligatori als transports públics a partir del 8 de febrer

La Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica demana que es rectifiqui l'excepció de l'obligatorietat de la mascareta a aquestes persones

Els pneumòlegs adverteixen que els malalts respiratoris i crònics han de portar mascaretaEP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Societat Espanyola d'Epidemiologia (SEE) creu que, atesa la situació actual, mantenir l'obligatorietat de la mascareta al transport públic «no té sentit» i de fet es podia haver tret fa mesos, però ha insistit que les persones vulnerables o amb símptomes de qualsevol infecció respiratòria se la posin.

Per al seu president, Óscar Zurriaga, «sembla ser raonable» que el cobreboques deixi de ser obligatori als transports quan la situació, que és la que «ha de marcar l'ús d'unes mesures o altres de prevenció», és estable des de fa setmanes tant per al SarS-CoV-2 com per a la resta de virus respiratoris.

Així ho ha indicat a Efe en ser preguntat per l'anunci que el proper 7 de febrer, el Consell de Ministres aprovarà el canvi legal que permetrà treure's la mascareta en autobusos, trens, metres o avions, però no als centres i establiments sanitaris i sociosanitaris.

«Aquesta mesura fa mesos que es podria haver adoptat; en qualsevol cas, el fet que ens enfrontàvem a la temporada epidemiològica en què els virus respiratoris podien incrementar-se, feia que el fet de mantenir l'obligatorietat no fos tan cridaner», ha assenyalat l'epidemiòleg.

Per això «ara mantenir aquesta obligatorietat no té sentit», ha afegit i ha volgut deixar clar aquest missatge: ha de continuar sent recomanable que les persones que tinguin simptomatologia, sigui de covid, de grip o de qualsevol altra infecció respiratòria, se la posin.

Perquè no és que la mascareta, ha prosseguit, deixi de ser útil, «ha estat útil i ho continuarà sent». «Estem en una situació que es retira l'obligació en determinades circumstàncies perquè la situació ja no ho aconsella, però seguim recomanant-la per a aquelles persones amb símptomes o que entren en contacte amb persones vulnerables», ha conclòs.

tracking