Diari Més

Un fàrmac que impulsa la regeneració de les cèl·lules mare allarga l'esperança de vida en ratolins

Podria representar una estratègia important per millorar la salut i l'esperança de vida de la gent gran

La doctora Carolina Florian, líder del projecte, amb part del seu equip.

Un fàrmac que impulsa la regeneració de les cèl·lules mare allarga l'esperança de vida en ratolinsIDIBELL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un equip d'investigadors de l'IDIBELL ha demostrat que el trasplantament de cèl·lules mare de la sang prèviament tractades amb un fàrmac que potencia la seva capacitat de regeneració aconsegueix allargar l'esperança de vida en ratolins. Aquests resultats mostren com el rejoveniment d'aquestes cèl·lules podria representar una estratègia efectiva per millorar l'envelliment de tot l'organisme, ja que sembla que la seva estimulació podria ser suficient per rejovenir-ho tot. «Podria representar una estratègia important per rejovenir els teixits i millorar la salut i l'esperança de vida en la gent gran», destaca la doctora Carolina Florian, líder del projecte.

El fàrmac utilitzat en aquest estudi per rejovenir les cèl·lules mare s'anomena CASIN, un inhibidor d'una proteïna Cdc42. Els resultats mostren que el tractament de cèl·lules mare amb aquest inhibidor n'estimula la regeneració i, en conseqüència, el trasplantament millora l'esperança de vida en ratolins.

La proteïna Cdc42 està involucrada a la polaritat cel·lular, i és l'encarregada de mantenir la simetria durant la divisió cel·lular. La seva activitat incrementa amb l'edat i la inhibició, amb un gran potencial rejovenidor, es pot aconseguir amb un tractament breu amb CASIN en ratolins d'edat avançada.

Aquest treball ha estat possible gràcies a la col·laboració de l'Institut de Recerca Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) i del Programa de Translació Clínica en Medicina Regenerativa de Catalunya (P-CMR[C]), amb l'equip del professor Hartmut Geiger de la Universitat d'Ulm (Alemanya) i el professor Yi Zheng de l'Hospital de nens de Cincinnati.

tracking