Diari Més

Per què els refredats i infeccions d'aquest hivern duren més que de costum, segons experts

Diversos organismes oficials han detectat majors taxes d'infeccions respiratòries.

Els medicaments contra el colesterol poden convertir els símptomes dela covid en un refredat comú.

Un medicament per a reduir el colesterol podria convertir la Covid-19 en un refredat comúPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Moltes persones estan notant que aquest hivern, en comparació amb altres previs, estan patint més refredats i més llargs que altres anys. Aquest fenomen, que coincidentment es produeix l'any en el que la majoria de les mesures preventives enfront de la covid s'han aixecat, està íntimament relacionat amb aquests anys pandèmics.

Així ho alerta el Col·legi Real de Metges de Família del Regne Unit, els representants del qual han explicat que el seu dispositiu de vigilància ha observat que les taxes d'infeccions dels tractes respiratoris inferior i superior s'estan situant enguany molt per sobre de la mitjana observada normalment en l'estació hivernal.

Com recull el diari generalista britànic The Telegraph, aquest fet es fa ressò de l'advertit per l'Agència de Seguretat Sanitària del Regne Unit (UKHSA), que també ha registrat taxes més elevades de grip i altres virus respiratoris.

Si bé, anuncien des de l'organisme, les causes d'aquest augment no estan del tot clares, la principal hipòtesi que es maneja en l'actualitat té a veure amb les mesures de distanciament social imposades durant els últims anys que, afirmen, «semblen haver reduït la resistència de la majoria del públic a les infeccions».

Aquest fenomen, diuen, explicaria que «en alguns casos, s'estaria contraient una infecció darrere d'una altra. Són totes diferents, i superar un tipus d'infecció no confereix immunitat enfront dels altres». Sigui com sigui, sí que adverteixen que qualsevol tos que persisteixi més enllà dels tres mesos hauria d'investigar-se, ja que pot constituir un símptoma de càncer de pulmó.

D'altra banda, des del Col·legi Real van apuntar al fet que la majoria dels pacients d'aquesta mena d'infeccions hauria de poder recuperar-se sense necessitat si més no de rebre atenció mèdica: en els casos lleus, van recomanar l'ús de paracetamol, mantenir-se en entorns càlids, descansar tot el possible i reposar fluids.

Específicament, van alertar enfront de l'ús d'antibiòtics que, van reiterar, «només ajuden enfront de les infeccions bacterianes i no enfront de les víriques, que són la majoria en el cas de les infeccions del tracte respiratori superior».

tracking