Diari Més

Una dona desenvolupa càncer de pell després de patir un tall profund durant una manicura

Es va infectar amb el VPH, que a vegades es relaciona amb uns certs tipus de càncer

Imatge d'arxiu d'una sessió de manicura.

Una dona desenvolupa càncer de pell després de patir un tall profund durant una manicuraPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una dona de Califòrnia va desenvolupar un càncer cutani després de rebre un tall durant una sessió de manicura. Ara, ella i el seu doctor estan tractant de donar visibilitat a la seva història com una lliçó sobre com la velocitat i la persistència a l'hora de buscar tractament poden fer que aquest tipus de càncer (carcinoma de cèl·lules escatoses) sigui completament curable.

Tal com explica el mitjà de notícies mèdiquesMedscape, tot va començar amb un tall profund. «Ella em va tallar», va apuntar Grace Garcia, de 50 anys, recordant l'incident succeït en 2021. «No va ser només un tall de cutícula habitual: em va tallar profundament, i va ser una de les primeres vegades que això em va passar», apunta.

Garcia havia estat anant a fer-se les ungles de manera regular durant 20 anys, però aquella vegada havia acudit a un establiment diferent perquè no havia pogut aconseguir cita en el seu lloc de confiança. Segons afirma, no recorda si el tècnic va obrir el paquet amb instruments d'un sol ús nous.La dona es va aplicar un bàlsam antibiòtic, però la ferida no s'havia curat passats uns pocs dies. Eventualment, la pell es va tancar, però es va formarun embalum enfosquiten el lloc de la ferida.

Inicialment, el seu metge va pensar que es tractava d'uncall per l'escriptura,malgrat que es localitzava en el seu dit anul·lar (que normalment no s'empra per escriure). Per això, quan l'embalum es va convertir en una berruga, va tornar al metge i va acudir a un dermatòleg. Va ser llavors quan se li va practicar una biòpsia del teixit.

El carcinoma de cèl·lules escatoses és un tipus comú de càncer de pell. Té moltes causes, i la de Garcia és al mateix temps molt comuna i molt rara: lainfecció amb el virus del papil·loma humà oVPH.És un patogen que infecta a milions de persones cada any, però que no és una causa comuna de càncer de pell.

«És molt estrany per diverses raons», explicaTeoSoleymani, dermatòleg citat perMedscape. «Generalment, els ceps que causen càncer des del punt de vista del virus del papil·loma humà tendeixen a ser de transmissió sexual. En aquest cas, Garcia va sofrir una ferida, que es va convertir en el punt d'entrada», detalla.

D'altra banda, diu que «el pronòstic està completament dictat d'antuvi que es detecta el problema, i sovint són completament curables. La persistència de Garcia, probablement, la va salvar d'haver d'amputar-se un dit».

tracking