Diari Més

Aquests són els símptomes gastrointestinals més habituals de la depressió

Quan la depressió té predomini de símptomes fisiològics, es denomina depressió emmascarada

Aquests símptomes poden retardar el diagnòstic i el començament del tractament del trastorn de salut mental.

Aquests són els símptomes gastrointestinals més habituals de la depressióPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els científics tenen cada vegada més clar que els trastorns de salut mental tenen una influència decisiva en un bon nombre de funcions corporals diferents. De fet, amb unes certes malalties pot succeir que els primers símptomes, o els més obvis, no siguin de tipus psicoemocional sinó més aviatfisiològic.

Per exemple, la depressió pot presentar-se sovint com un quadre amb predomini de signes somàtics, abans que emocionals (en aquest cas, es denomina depressió emmascarada o silenciosa). Entre les diferents manifestacions que pot prendre la malaltia, algunes de les més habituals són les denaturalesa gastrointestinal.

Per exemple, el portal de notícies sobre salutHealthlineassenyala que hi ha diverses formes de molèstia estomacal, com els còlics (dolor punxant i mòbil que sembla moure's per l'abdomen), la inflor i les nàusees es consideren possibles indicadors de mala salut mental.

La relació entre els dos fenòmens encara no està del tot clara, però la veritat és que cada vegada més s'entén que desordres com la depressió tenenun component inflamatorique podria donar lloc a aquests símptomes. Lligat a això, s'ha demostrat que uns certs desequilibris en el microbioma digestiu estan associats amb símptomes de trastorns d'ansietat o depressius.

Sigui com sigui, tots dos fenòmens podrien explicar igualment per què les persones amb trastorns d'ansietat o de l'estat d'ànim reporten amb més freqüència que la població general patir diversesalteracions en el trànsit intestinal normal, com diarrea o restrenyiment (sovint alternades). Sovint, aquests símptomes porten a pacients i a professionals a confondre el problema de fons amb uns altres com infeccions víriques o bacterianes o fins i tot amb intoleràncies alimentàries, retardant el diagnòstic i el començament del tractament del trastorn de salut mental.

tracking