Diari Més

Retiren un lot d'Omeprazol Stada per resultats fora d'especificacions al principi actiu

Es troba afectat el lot LC63278 amb data de caducitat de 31 de juliol de 2024

Imatge del fàrmac afectat.

Retiren un lot d'Omeprazol Stada per resultats fora d'especificacions al principi actiuFACUA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (Aemps) ha ordenat retirar un lot del medicament Omeprazol Stada 40 mg. càpsules dures gastroresistents, després de detectar un «resultat fora d'especificacions en el contingut del principi actiu».

En concret, està afectat el lot LC63278, amb data de caducitat de 31 de juliol de 2024. Aquest fàrmac està fabricat per Laboratorios Liconsa SA, i el titular de la seva comercialització és Laboratorio Stada SL.

L'omeprazol Stada 40 mg. pertany a un grup de medicaments anomenats «inhibidors de la bomba de protons». Aquests medicaments actuen reduint la quantitat dàcid produïda per l'estómac.

L'Agència ha classificat el defecte com de classe 3. Els defectes de qualitat dels medicaments es classifiquen en tres classes (1, 2 i 3); la classe 1 és la que es correspon amb un possible risc més elevat i la classe 3 la de un menor risc.

L'Aemps, dependent del Ministeri de Sanitat, ha ordenat la retirada del mercat de totes les unitats distribuïdes del lot afectat i la devolució al laboratori. Així mateix, insta les comunitats autònomes que facin un seguiment de la seva retirada.

tracking