Diari Més

L'OMS conclou que immunitat híbrida contra la covid protegeix més que la simple

D'aquesta manera es reforça la idea que és recomanable vacunar-se fins i tot havent passat la malaltia

Una infermera parla amb un home just després que rebi la vacuna al punt habilitat a Fira de Barcelona.

Gairebé el 15% de la població catalana té la pauta completa de la vacuna contra la covid-19ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un estudi de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), en col·laboració amb Unity Studies i SeroTracker, conclou que la «immunitat híbrida» contra la covid-19, és a dir, aquella desenvolupada per haver tingut la malaltia i a més vacunar-se, es manté a nivells molt alts fins i tot passat un any.

L'estudi, que es publica a The Lancet Infectious Diseases, conclou que aquesta immunitat híbrida ofereix més protecció que la desenvolupada simplement per passar la malaltia, i amb això reforça la idea que és recomanable vacunar-se fins i tot havent estat afectat abans per la covid-19.

Segons l'estudi, recolzat amb dades de 26 investigacions, després d'un any d'immunitat híbrida, un pacient té 95% menys possibilitats de desenvolupar formes greus de la malaltia que requereixin hospitalització, percentatge que baixa al 75% amb la immunitat simple d'antics malalts no vacunats.

La protecció contra una reinfecció de covid-19 és més baixa en tots dos casos, però també aquí la immunitat híbrida té avantatges, ja que les possibilitats de tornar a emmalaltir baixen un 42%, mentre que per als no vacunats només baixen un 25%.

tracking