Diari Més

Creen una app que ajuda als diabètics a mesurar les glucèmies i les dosis d'insulina

A més, també recorda si la persona s'ha administrat la insulina o no

Imatge d'arxiu d'una prova per detectar la quantitat de glucosa a la sang.

Un medicament contra la diabetis serveix també per baixar pesPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les persones que pateixen diabetis conviuen amb la seva malaltia i amb la sobrecàrrega mental de punxar-se la insulina, recordar si ho han fet, controlar els seus nivells de sucre a la sang i una infinitat de decisions que una nova aplicació mòbil els ajuda a prendre, després d'integrar el mesurament de les glucèmies i el dosatge de la insulina.

L'aplicació, presentada aquest dimecres a Madrid, l'han dissenyat les companyies Abbott i Novo Nordisk, que han unit dues dels seus productes prèviament existents per a ajudar en el control de la diabetis integrant dues tecnologies en un mateix suport digital que està en venda a Espanya des de desembre.

De moment hi ha unes 5.000 unitats del producte distribuïdes a Espanya, però és finançat per la Seguretat Social i s'espera que el seu abast s'estengui i permeti afavorir el control de la malaltia i la presa de decisions tant als pacients com als especialistes, que poden descarregar les dades en les consultes amb gran agilitat.

Les dues companyies, en concret, han integrat el sistema de monitoratge flaix de glucosa de Abbott i les plomes d'insulina intel·ligents de Novo Nordisk (que permeten comprovar la insulina injectada) i han creat una aplicació que genera un informe en el qual es detallen els nivells de glucosa i les tendències i dosis d'insulines.

D'aquesta manera i d'un cop d'ull a l'historial, es pot comprovar quan i quanta insulina s'ha administrat el pacient fins a un total de 800 injeccions.

Per als pacients, explica el president de la Federació Espanyola de Diabetis, Juan Francisco Peral, és una eina que els aportarà estabilitat i seguretat tant a ells com als seus familiars, ja que, explica, arriba un moment en el qual un s'oblida de si s'ha posat la dosi o no, dubte que ara desapareixerà.

En la roda de premsa han participat el doctor Javier Ampudia, especialista en Endocrinologia i Nutrició de l'Hospital Universitari de València, que considera que el control glucèmic de les persones amb diabetis és clarament millorable i encara més, si cap, en els pacients en tractament amb insulina.

No obstant això, ha posat en valor els grans avanços que hi ha hagut en els tractaments per a diabètics en els últims 25 anys així com la millora de l'assistència sanitària, especialment en l'Atenció Primària.

En la roda de premsa han participat també el doctor Jesús Moreno, endocrinológo i titular de la Consulta de Tecnologia en Diabetis de l'Hospital General Universitari de Ciudad Real, Ruth Gaspar, infermera educadora en diabetis de l'Hospital Universtario La Paz de Madrid així com José María Barranco, director d'Accés al Mercat i Vendes d'Abbott a Espanya, Francisco Pajuelo, director mèdic de Novo Nordisk.

Tots dos han remarcat la importància de la col·laboració entre les dues companyies i els diferents agents del sector sanitari.

tracking